Sindskort een motor in je bezit? Lees dan nu deze tips!

0
1035

Het hebben van een motor brengt erg veel voordelen met zich mee. Zo is het zomers heerlijk om een tocht te maken en kan je in de winter zonder probleem langs een file rijden. Als je in het bezit bent van een motor is het wel belangrijk dat je de juiste verzekering afsluit. Zo heeft elke motorverzekering andere voordelen en zou het zonde zijn als je buiten weten om de verkeerde motorverzekering afsluit. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het afsluiten van een motorverzekering.

Weet dat er verschillende opties zijn

Qua motor verzekeren is er erg veel mogelijk. Zorg er daarom voor dat je vooraf voldoende onderzoek doet naar wat mogelijk is en goed aansluit bij jouw situatie. Zo kan een standaard WA verzekering in de meeste situaties prima. Echter, in sommige gevallen is het prettig om wat beter verzekerd te zijn. Een situatie waarbij het sterk aan te raden is om een wat uitgebreider pakket te kiezen, is wanneer je net een nieuwe motor hebt gekocht. In die situatie wil je er alles aan doen om te voorkomen dat je tegen vervelende kosten aanloopt. Het pakket waar je in die situatie voor zou kunnen kiezen is een All Risk verzekering.

Niet elke verzekeraar biedt dezelfde opties

Vrijwel elke verzekeraar heeft andere voorwaarden bij de verzekering. Het is daarom slim om vooraf een aantal motorverzekeringen met elkaar te vergelijken. Kijk waar het prijsverschil hem in zit en kijk vervolgens welke opties het beste aansluiten bij jouw situatie. Als je eenmaal een goede verzekeraar hebt uitgekozen, kan je overigens het pakket later ook nog wijzigigen. Een voorbeeld van een sterke partij qua verzekeringen is de Motoport verzekering. Zij bieden verschillende pakketten aan en kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Schadevrije jaren spelen bij een motorverzekering ook een rol

Dat schadevrije jaren een grote impact hebben op de premie van een autoverzekering is algemeen bekend. Dat dit ook zo is bij het afsluiten van een motorverzekering is daarentegen minder bekend. Wanneer je een motorerzekering wilt afsluiten is het verstandig om te kijken naar de impact van de hoeveelheid schadevrije jaren. Dit kan qua kosten in verloop van tijd behoorlijk schelen en daarnaast ook een grote impact maken op de voordelen van de verzekering. Bij de meeste verzekeraars kan je in een tabel kijken naar wat van effect schadevrije jaren op de premie hebben. Daarnaast kan je ook zien hoever je terugvalt wanneer je gebruik maakt van de verzekering.