3x de mooiste Spaanse eilanden

0
431

Spanje is een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders, en wij begrijpen wel waarom. Dit land heeft alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Of je nu graag alle hotspots van een grote stad ontdekt, jezelf liever met een cocktail in de hand op een ligbedje in de zon plaatst of juist de rust opzoekt om een camping, in Spanje vermaak je je wel. Niet alleen brengen we graag een bezoekje aan het vasteland, de Spaanse eilanden doen er niet aan onder als vakantiebestemming. Ben jij nog op zoek naar bestemmingen om je bucketlist mee aan te vullen? Dan mag je Ibiza, Gran Canaria en Lanzarote zeker niet overslaan.

Ibiza

Ten oosten van het Spaanse vasteland vind je de Balearen, een eilandengroep waar het bekende Ibiza deel van uitmaakt. Beroemd vanwege haar hippiecultuur en bruisend nachtleven reizen veel mensen af naar Ibiza voor een vakantie om nooit te vergeten. Op Ibiza vind je grote clubs en treden veel bekende dj’s op, maar dat is niet het enige wat je op het eiland kunt ontdekken. Weg van de drukte stuit je namelijk om de rijke culturele geschiedenis van het eiland en de indrukwekkende natuur. Bezoek een van de vele idyllische dorpjes op het eiland, ontdek de grotten langs de baaitjes, geniet van de weelderige natuur en bergen in de noordelijke helft en kom tot rust op de fotogenieke stranden. Eén ding is zeker, een vakantie naar ibiza staat in het teken van feesten, natuur, ontdekken en vooral heel veel genieten.

Lanzarote

Als onderdeel van de Canarisch Eilanden vind je voor de noordwestkust van Afrika het Spaanse eiland Lanzarote. Oorspronkelijk ontstaan door vulkaanuitbarstingen, en dat is tot op heden goed terug te zien. Lanzarote is ruig en robuust en heeft een bijzonder landschap. Het eiland mag dan misschien niet enorm groen zijn, indrukwekkend is het wel. Laat je op Lanzarote verrassen door de roodgekleurde bergen, kraters, kliffen en grotten met ondergrondse meren. Ook vind je in het zuiden mooie zandstranden en gezellige toeristenplaatsen. Daarnaast vind je op Lanzarote veel bezienswaardigheden. Hier vermaak jij je dus wel.

Gran Canaria

Waarschijnlijk het meest bekende eiland van de Canarische Eilanden: Gran Canaria. Op dit veelzijdige eiland vind je voor ieder wat wils, voor jong en oud. Geniet bijvoorbeeld in de afwisselende natuur van het eiland met begroeide bergen, zandduinen en vulkanisch maanlandschap. Of bezoek de gezellige badplaatsen, tapasbars en tropische stranden van het eiland. Ook tropische fruitplantages en pittoreske dorpjes zijn de moeite waard om te bezoeken. Dankzij de zuidelijke ligging geniet je op Gran Canaria het hele jaar door van een aangenaam weertje. Een topvakantie gegarandeerd!