Mijn dagje naar Groningen

0
1284

Als echte Randstedeling kom ik niet zo vaak in het hoge noorden. Aangezien ik afgelopen vrijdag een bespreking had in Groningen leek het me leuk om de rest van de dag Groningen is te gaan verkennen. In deze blog zal ik mijn dag in Groningen beschrijven.

Onderweg De dag begon zoals vele dagen in de auto. Vandaag moest ik echter wat langer op het gas drukken aangezien ik helemaal naar Groningen moest. Ik was ook wat vermoeider dan gebruikelijk aangezien ik anderhalf uur eerder uit bed moest om op tijd te zijn voor de bespreking. Gelukkig zijn er zo vroeg geen files waardoor ik als een speer naar het noorden kon rijden.

De meeting

Ik had een werkbespreking in Groningen met een speciaal team dat gespecialiseerd is in aardbeving schadeherstel. Als bouwbedrijf willen wij helpen aan het herstel van de huizen die getroffen zijn door de aardbevingen in Groningen. Aangezien het bedrijf waar ik voor werk geen locatie heeft in Groningen hebben wij googled op: vergaderlocatie Groningen. Wij zijn toen op onemeeting.com uitgekomen en hebben daar een kantoorruimte kunnen huren.

Lunch

Na deze bespreking ben ik met een aantal collega’s gaan lunchen in Gustatio. Deze Italiaan stond bovenaan op Tripadvisor en heeft zeker niet teleurgesteld. Ik besloot om een lekkere pasta te nemen en ik moet zeggen dat dit één van de beste pasta’s is die ik ooit in Nederland heb gegeten. Ik kom hier dan ook zeker terug.

Martinitoren

Aangezien ik al in de buurt was heb ik besloten om de Martinitoren te beklimmen. Deze toren is bijna 100 meter hoog en is gebouwd in 1469. Het is een heel erg mooi gebouw in de Gotische stijl en bovenop de toren kun je de hele stad zien. Nu is het bezoeken van de hoogste toren wel echt een hobby van mij. Zo ben ik ook tijdens mijn reis door Azië vorig jaar naar zoveel mogelijk hoge torens geweest. Ik heb toen de hoogste torens van zowel Kuala Lumpur als Shanghai bezocht. Vergeleken met die torens stelt de Martinitoren natuurlijk niet zoveel voor, maar als je in Groningen bent is het zeker het bezoek waard.

Groninger museum

Ik houd enorm veel van kunst en dan voornamelijk van de wat modernere kunst. Het Groninger museum is dan ook een heel erg leuk museum voor moderne kunstliefhebbers. Daarnaast was er een special David Bowie expositie. Dit wist ik niet toen ik erheen ging, maar ben enorm blij dat ik erheen ben gegaan. Ik ben namelijk als sinds mijn tienerjaren een grote fan van David Bowie en deze expositie was dan ook helemaal geweldig.