Maak je tuin een luxe oase

0
1181

Voor veel mensen betekent de tuin als onderdeel van het huis veel minder dan een slaapkamer, badkamer of woonkamer. En dit is logisch, want het meerendeel van het jaar kunnen wij in Nederland niet echt genieten van onze tuin. Regen, wind en zelfs sneeuw domineren in een groot gedeelte van het jaar onze activiteiten. Zo ga je waarschijnlijk niet in hartje winter een bbx feestje geven. Echter is een tuin toch een belangrijk onderdeel van het huis. Zo kan een tuin in de zomer een gebied van ontspanning, plezier en vitamine D vormen. Echter moet je hiervoor wel je tuin een beetje aangepast hebbn hiervoor. Maar ook in de tijden van minder weer, kan een tuin nog een mooie functie bieden.In deze blog geef ik tips om jouw tuin zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken.

Zonnen

In de schaarse maanden dat Nederland overvloed wordt met zon, is het belangrijk om hier gebruik van te maken. De zon maakt het mogelijk om ons lichaam vitamine D aan te laten maken. Ons lichaam kan immers zelf vitamine D aanmaken, maar doet dit wel onder de invloed van de UV straling van de zon. Het produceren van deze vitamine is van belang voor onze weerstand, onze spieren, maar ook voor het behouden van sterke botten. In de winter wordt vitamine D vaak geslikt doordat ons lichaam gelimiteerd wordt in de mogelijkheid om zelf vitamine D te produceren. Zodoende is het fijn om in de zomer van de mogelijkheid gebruik te maken om dit zelf te kunnen maken. De zon maakt je daarnaast ook nog eens vrolijk.

Loungesets

Maar wat heb je nou nodig om optimaal gebruik te maken van deze zonnige maanden? Allereerst is het natuurlijk fijn om een loungeset te hebben zodat je met je gezin in de tuin kan verblijven, kijk hiervoor bijvoorbeeld bij Tuinmeubelland. Daarnaast is het lekker om een ligstoel te hebben zodat je in de zon kan liggen. Veel mensen vinden het daarnaast fijn om eeen zembadje te hebben staan om lekker te kunnen afkoelen. Voor kinderen is een klein opblaaswembadje natuurlijk al genoeg, maar ook voor volwassenen is er genoeg aanbod om te kunnen badderen. Vergeet daarbij niet dat je lichaam niet alleen moet afkoelen van de warmte, maar ook rustperiode moet hebben na een tijd in de zon te hebben geleden. Doe je dit niet, dan loop je kans om te verbranden of op een zonnesteek op te lopen.

Wintermaanden

Maar ook in de wintermaanden kan jouw tuin een leuke functie vervullen. Zo kan je een gedeelte van je tuin inrichjtingen als een groente- en kruidentuintje, zo kan je het hele jaar door met de meeste verse groenten en kruiden koken.