Met weer en wind naar buiten

Wanneer je in de zomer buiten werkt is het heerlijk. Je kunt lekker in het zonnetje werken terwijl de vogels fluiten en de temperatuur aangenaam is. Menig werknemer die op kantoor werkt vindt het gedurende de zomer jammer dat hij of zij niet meer van het lekkere weer kan genieten. Maar als je in de landbouw, bouw, natuur of in een andere industrie buiten werkt kun je dit natuurlijk wel, en nog lekker verdienen ook. Maar in de winter is het een heel ander verhaal. Dan is iedereen blij als ze lekker binnen kunnen zitten. En als je buiten werkt zul je waarschijnlijk weer, wind, regen en sneeuw moeten ontzien. Je zult met weer en wind naar buiten moeten.

Desondanks zijn er wel degelijk voordelen aan in de winter buiten werken en ook manieren om het aangenamer te maken. In dit artikel bespreek ik een aantal tips om in de winter buiten werken aangenaam te maken.

Beter verdienen

Wanneer het gaat om tijdelijke banen zoals opdrachten via een uitzendbureau, zoals Binck bijvoorbeeld, zul je in de winter beter verdienen als je buiten werkt. Een vacature verkeersregelaar bijvoorbeeld zal minder snel vervuld worden in de winter en dit betekent dat de lonen voor een dergelijke functie omhoog zullen gaan. Het kan in de winter daarom ontzettend verstandig zijn om functies voor buitenwerk aan te nemen en zo goed te verdienen. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je student bent. Ikzelf heb in de winter tijdens mijn studie bijvoorbeeld kersbomen verkocht. Dit was zwaar werk waarvoor ik zeer vroeg op moest. Maar om die reden betaalde het wel goed.

Warm gekleed

Het klinkt misschien zeer logisch dat als je in de kou naar buiten moet het een goede tip is om jezelf warm te kleden. Zo logisch zelfs dat je misschien denkt dat het niet echt een tip is. Maar toch is het opvallend hoe vaak ik mensen in de kou zie werken zonder dat ze goed voorbereid zijn. Zeker als ze werken als tijdelijke uitzendkracht, bijvoorbeeld in de kerstbomenverkoop of als verkeersregelaar. Zorg ervoor dat je genoeg lagen hebt, handschoenen hebt die je warm houden maar waar je ook in kunt werken en natuurlijk ook dat je regenkleding bij je hebt.

Maak het gezellig

Buiten werken in de winter is een stuk aangenamer als je het gezellig maakt. Als je een vaste buitenplaats hebt waar je werkt kun je bijvoorbeeld een kachel neerzetten waar je hout stookt. Dit maakt de werkplaats er meteen een stuk gezelliger op en het zal je ook warm houden.

Gerelateerde artikelen

Comments

populair

Zelf een geschikte schoen kiezen

Bezit jij vele talenten, maar is de juiste schoen kiezen voor de juiste gelegenheid er daar niet eentje van? Dan helpen we jou graag...

Op wat moet je letten bij het afsluiten van een goede inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht maar wordt zowel door verzekeringsmakelaars als door agenten wél sterk aangeraden. Met een inboedelverzekering verzeker je eventuele schade aan...

Maak je tuin een luxe oase

Voor veel mensen betekent de tuin als onderdeel van het huis veel minder dan een slaapkamer, badkamer of woonkamer. En dit is logisch, want...