Klusjes die elke persoon moet kunnen opknappen

0
1212

Er is natuurlijk het welbekende programma ‘help mijn man is klusser’ waar we zien hoe sommige mannen met hun klus hobby veel te ver gaan en het hele huis overhoophalen. Zeker wanneer je niet de nodige vaardigheden hebt om dergelijke klussen uit te voeren is het natuurlijk geen goed idee om dit zelf te doen. Je kunt in dat geval bij ingewikkelde klusprojecten beter een professioneel inhuren en het door die persoon laten uitvoeren. Maar natuurlijk is het ook niet zo dat elke kleine klus moet worden uitbesteed. Er zijn zekere dingen die je als man en eigenlijk ook als vrouw zelf moet kunnen klaren. In dit artikel bespreken we klusjes die iedereen zou moeten kunnen doen.

Een autoband vervangen

Een van de grootste frustraties die ook nog eens gevaarlijk kan zijn is met pech langs de weg staan. Een van de meest voorkomende situaties is natuurlijk een lekke band. Het is daarom ontzettend handig als je weet hoe je een lekke band of klapband snel en effectief kun vervangen. De eerst stap is natuurlijk een reserveband bij je hebben en een krik te hebben. Een band vervangen is sneller geleerd. Als je het twee of drie keer doet op je eigen oprit met behulp van een handleiding of een YouTube video dan heb je het zo uitgevogeld. Op deze manier hoef je volgende keer niet langs de weg op de ANWB te wachten.

Een fietsband plakken en ketting opleggen

Naast autorijden is de voornaamste manier van vervoer natuurlijk fietsen. De meeste Nederlanders fietsen elke dag, zeker in de grote steden. Het is dan ook zeer verstandig om ervoor te zorgen dat je weet hoe je fietsreparaties zelf kunt uitvogelen. Zeker de standaarddingen als een lekke band plakken en de fietsketting er weer opleggen als deze eraf valt is essentieel. Niks is minder leuk dan in de sneeuw regen of wind met je ketting eraf op straat staan. Een ketting erop leggen is ook een relatief simpele truc die je zo geleerd hebt. Als je een dichte kettingkast hebt wordt het wel ingewikkelder maar maakt de kans dat hij er afgaat ook kleiner. Het beste idee is dan ook om een goede herenfiets te kopen. Dan gebeurt het niet zo vaak.

Gereedschapskist in huis

Simpele klussen in en rond het huis zoals een gat boren om iets op te hangen. Je tuin bijhouden of dingen in elkaar zetten moeten ook gewoon zelf gedaan kunnen worden. Iedereen hoort een goede gereedschapskist in huis te hebben en te weten hoe hier mee omgegaan moet worden.