Klusvakantie voor het hele gezin

0
1361
bouwmaat

De kerstvakantie zit er inmiddels al weer een paar weken op. Wij hadden besloten om deze vakantie om te zetten in een klusvakantie.

Omtoveren tot ons paleisje

Een aantal jaar geleden hebben we ons huisje gekocht en destijds helemaal opgeknapt. Inmiddels is het wel toe aan een update. De woonkamer pakken we daarom als eerste aan. Deze heeft al 5 jaar dezelfde inrichting met dezelfde kleuren! Tijd voor verandering dus. Mijn man is onderweg om bouwmaterialen van Bouwmaat te halen, omdat hij deze winkel zo fijn vindt. Ik ben in de tussentijd alle spulletjes aan het opbergen, en weggooien wat weg kan. De kinderen hebben we toch maar even naar oma gebracht. Op die manier hebben zij ook een leuke dag. Als ze vanavond weer thuiskomen, dan hopen wij de woonkamer omgetoverd te hebben tot ons nieuwe paleisje.

Inmiddels nu ik deze blog verder schrijf, komt mijn man terug van de Bouwmaat met divers gereedschap voor de bouw. Ik vraag me nog af of dit misschien niet iets te overdreven is, maar hij heeft gelijk. Goed gereedschap is immers het halve werk. De wandplanken halen we strakjes van de muur, de gordijnen bergen we tevens even op en al het behang gaat hij er professioneel van af halen. Gelukkig is het vandaag mooi weer en kunnen we zorgeloos al onze meubels buiten in de tuin neerzetten.

Woonkamer klaar

Het was even zweten en daadkrachtig de handen uit de mouwen steken, maar dan heb je ook wat. Nu zit er weer een fris nieuw kleurtje op de muur en hangen de wandplanken weer op de correcte plek aan de muur. Het inrichten kan gaan beginnen! Dat vind ik altijd het leukste onderdeel. Mijn man heeft zojuist alle bouwklusjes gedaan, terwijl ik in die tijd onze meubels weer nieuw leven heb ingeblazen. Zo is alles onder andere afgestoft en schoongemaakt. De meubels zetten we weer op zijn plek en dan is de woonkamer echt klaar. Dan zijn we er echter nog niet.

Geen Buurman en Buurman praktijken

Mijn man sprint zojuist langs mij de trap omhoog om de kinderkamers af te maken. Wat dat betreft lijken we net Buurman en Buurman: we beginnen ergens aan, maken het half af en ergens later in het jaar maken we het helemaal af. Aangezien we eerder klaar zijn dan verwacht met de woonkamer, proberen we deze slechte gewoonte af te leren. Zo heeft onze oudste dochter een echte prinsessenkamer waar nog een aantal dingen opgehangen en in elkaar gezet moeten worden.

Ajeto

Onze jongste dochter is weg van Minnie Mouse en heeft dan ook een hele grote poster midden in haar kamer hangen van Minnie Mouse. Terwijl mijn man de kamer van onze oudste aanpakt ben ik bezig om een mooie lijst eromheen te maken. Een ingelijste poster staat toch net even wat verfijnder. Nadat we onszelf nog een paar uurtjes hebben kwaad gemaakt zijn de kinderkamers ook eindelijk helemaal klaar. Zojuist kreeg ik een appje van oma dat de kinders weer op huis aan zijn. Terwijl mijn man en ik even met de benen omhoog gaan voordat de druktemakers thuis zijn, sluit ik deze blog af in stijl met het thema van vandaag: Ajeto!