Zo blijft ook in de winter de schuur goed warm

0
3164

Bent u een fanatieke klusser? Dan bent u zomers vast vaak te vinden in de tuin. Planken zagen of hele meubelen in elkaar timmeren. De mooie dagen zijn hier perfect voor! Maar hoe doet u dat eigenlijk in de herfst of tijdens de winter? Deze maanden staat er om bekend om kouder en natter te zijn dan de andere maanden van het jaar. Geen perfect klusweer zullen we maar zeggen. Gelukkig kunt u in zulke gevallen vaak nog afreizen naar uw schuur of garage maar hoe zorgt u ervoor dat deze goed warm blijft? In dit blog een aantal handige tips.

Zorg voor een goede isolatie

De eerste vraag die u zich meteen kan afvragen is: “is mijn schuur of garage eigenlijk wel goed geïsoleerd?” Van woningen weten we uiteraard dat dit het geval is maar hoe zit dat dus eigenlijk met de schuur of garage. De garage zit in de meeste gevallen aan het huis vast en dient zelfs al isolatie voor het huis. De schuur is in de meeste gevallen een losstaande ruimte in de tuin en moet zichzelf dus isoleren. Is uw schuur of garage niet goed geïsoleerd? Dan is dit vaak de eerste stap. Het isoleren van deze ruimte hoeft uiteraard niet maar het helpt wel om de temperatuur wat aangenamer te maken. In de koudere maanden blijft de warmte namelijk binnen maar ook in de zomer is het zeer waardevol, dan blijft de warmte namelijk buiten.

Zorg voor een kachel

De tweede stap die u kunt ondernemen is uw garage of schuur verwarmen met een kachel. Er bestaan speciale kachels die geschikt zijn voor werkplaatsen zoals garages en schuren. Deze kachel werkt eigenlijk hetzelfde als de kachel in huis maar is een los element die je in het stopcontact kunt pluggen. De grote vraag is dan alleen, welke kachel heb je nodig en/of kun je het beste gebruiken om je garage of schuur te verwarmen. Welke kachel je aanschaft hangt in dit geval van een paar factoren af. Er bestaan namelijk kachels voor geïsoleerde ruimtes en kachels voor niet geïsoleerde ruimtes. Daarnaast is het ook afhankelijk van hoeveel ruimte de kachel moet verwarmen. Hoe groter de ruimte, hoe sterker de kachel moet zijn. Daarnaast verschillen de kachels onderling ook nog behoorlijk. Zo heb je bijvoorbeeld kachels met een snelle opstarttijd of met een normale opstarttijd. Sommige kachels hebben ook een timer of een veiligheidsvergrendeling waardoor hij afslaat als het te warm in een ruimte wordt. Kortom, genoeg keuze!