Voedselallergie en onzuivere huid   

0
1224

Een onzuivere huid, we hebben er allemaal wel eens last van. Een puistje kan opduiken vanwege de puberteit of vanwege een ontsteking in een talgkliertje door vuil. Maar wat als je nu regelmatig last hebt van een onzuivere huid? Wat nou als je continue last hebt van een onzuivere huid? Dat wordt vaak als zeer vervelend ervaren. Het gezicht is vaak toch het eerste wat we zien als we naar iemand kijken. Een onzuivere huid zal in zo’n geval je zelfverzekerdheid niet ten goede doen omdat we een onzuivere huid niet mooi vinden. In dit blog vertellen we graag wat je aan een onzuivere huid kan doen.

Onzuivere huid behandelen van buitenuit

Een onzuivere huid is vaak het resultaat van een ontsteking in de talgklier. Deze ontsteking komt voornamelijk door bacteriën in de talgklier. Deze bacteriën komen daar onder andere door de buitenlucht. In de buitenlucht zitten een tal van bacteriën die zich als klemmetjes aan onze huid vastklemmen. Deze bacteriën krijg je er alleen af door je huid te reinigen met speciale producten die daarvoor gemaakt zijn. Schoonmaken met water haalt slecht de helft van alle bacteriën weg. Draag je ook nog eens make up? Dan wordt slecht een kwart van alles verwijdert van het gezicht. Een goede reiniging voor een zuivere huid is daarom van groot belang. Daarnaast dient de huid na het reinigen altijd verzorgt te worden met een hydraterende crème. Afhankelijk van de huid is dit een crème voor een droge huid, een normale huid, een gecombineerde huid of een vette huid. Veel mensen denken dat een onzuivere huid een vette huid is maar dat is zeker niet altijd het geval.

Onzuivere huid behandelen van binnenuit

Maar wat nou als je, je huid ontzettend goed reinigt en verzorgt maar de onzuivere huid blijft aanhouden? Dan kan het zijn dat je onzuivere huid van binnenuit komt. In vele gevallen zal het onzuivere huid het gevolg zijn van een allergie of voedselintolerantie. Een allergie betekent dat je lichaam niet tegen bepaalde stof kan uit het product. Je lichaam wil deze stof zo snel mogelijk kwijt raken en hierdoor treedt het afweersysteem in werken. De antistoffen die hierbij worden aangemaakt kan voor verschillende lichamelijke klachten zorgen waaronder een onzuivere huid. Een voedselintolerantie wordt vaak door de war gehaald met een allergie maar is zeker niet hetzelfde. Bij voedselintolerantie treedt er een niet-allergische reactie op. Dit betekent dat het je lichaam een enzym mist om een bepaalde stof te verwerken. Hierdoor blijven bepaalde stoffen in het lichaam hangen en moet het lichaam een andere manier vinden om zich van deze stof te ontdoen. Door een voedselintolerantietest of een allergietest uit te voeren kun je achterhalen voor welke stof je intolerant of allergisch bent. Als je dit weet kun je deze stoffen vermijden waardoor je onzuivere huid vanzelf opknapt.