Bladluis bestrijden doe je gemakkelijk zelf

0
1304

Vandaag ga ik je meer vertellen over het bestrijden van insecten in je tuin. Niets is vervelender dan een grote plaag die jouw bloemen en planten aantast. Ik denk dat elke tuinder wel eens te maken heeft gehad met bladluis. Bladluizen zijn plantenetende insecten welke zich voeden met cellen van de plant. Bladluis bestrijden is niet moeilijk als je weet hoe het moet, maar aan die kennis ontbreekt het vaak. Het begint erbij dat je eerst zal moeten opmerken dat je bladluis hebt. Je herkent deze beestjes doordat ze vaak in de top van een stengel zitten aan de onderkant van het blad. Het is noodzaak bladluis op tijd op te merken want doe je dit niet, dan verzwakt of sterft de plant. Je kunt de luis herkennen aan de witte kleur en de gevormde honingdauw. De honingdauw is kleverig en trekt schimmels en bacteriën aan. Bladluis bestrijden doe je door het inzetten van de larven van lieveheersbeestjes en is dus nodig voor het behoud van jouw bloemen en planten. Lees gauw verder en ontdek hoe bladluis bestrijden in zijn werk gaat! 

Bladluizen bestrijden met lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes zijn uitermate geschikt voor het voor het bestrijden van bladluis. Dit komt omdat lieveheersbeestjes zich maar al te graag voeden met deze lekkernij. Ze zijn natuurlijke vijanden van elkaar en daarom is deze manier van bestrijden dus biologisch. Zelf hecht ik hier grote waarde aan want ik hou niet van chemische bestrijdingsmiddelen. De natuur heeft ontzettend veel te bieden en ook zo'n bladluizen plaag kun je dus op een natuurlijke manier de baas zijn. Luis is de belangrijkste voedselbron van lieveheersbeestjes en ze hebben ze dan ook nodig om uit te groeien tot volwassenen. Dit gegeven maakt het inzetten van lieveheersbeestjes dus ideaal omdat het normaal gesproken in de natuur net zo gaat. Larven kunnen gemiddeld zo'n 120 luizen per dag opeten waardoor je met enkele lieveheersbeestjes al voldoende hebt. Ik zou aanraden om ongeveer 100 larven per stam uit te zetten, afhankelijk van de diameter ervan. Het spreekt voor zich dat grote planten met een grotere aanwezigheid van bladluis meer lieveheersbeestjes larven nodig hebben. Het grootste voordeel van het inzetten van de larven is dat deze niet kunnen vliegen. Hierdoor kun je ze heel gericht op één plek uitzetten waar ze dan ook ongeveer zullen verblijven totdat ze volwassen zijn.

Bladluis bestrijden hoeft dus niet heel moeilijk te zijn, maar je moet wel weten hoe! Door het simpel uitstrooien van de larven van de lieveheersbeestjes over de plek van de bladluis zul je merken dat de plaag zich vanzelf oplost. Ideaal toch! Ga voor meer tips en informatie altijd in gesprek met het bedrijf dat deze producten verkoopt. Ik hoop je in ieder geval enthousiast te hebben gemaakt voor deze biologische bestrijding!