Chop veilig hout met een kindling cracker firewood splitter

0
1018

Een hobby dat ik al heel lang doe is houthakken. Als het een middag of weekenddag is met een lekker zonnetje dan ga ik naar buiten om even wat hout te hakken. Het is een goede workout voor je lichaam! Het is voor mij ook een goede uitlaatklep voor stress en frustraties. Daarnaast houd ik van de geur van versgehakt hout, en het gevoel van zelfvoldoening nadat je een portie hout gehakt hebt! Wel is het een gevaarlijke hobby, omdat je doorgaans met bijlen en kettingzagen werkt. Maar er is nu een nieuw product op de markt, de kindling cracker firewood splitter. In deze blog vertel ik jullie precies wat dit instrument is, waar je zelfgehakt hout voor kunt gebruiken, en hoe je je zwembad (als je die hebt) heerlijk kunt verwarmen. Heel veel leesplezier!

Alles over de kindling cracker firewood splitter

De kindling cracker firewood splitter is een houtklover waarmee je veilig hout kunt splijten. Zelfs kinderen kunnen het met dit apparaat veilig doen. De kindling cracker firewood splitter is een soort gietijzeren korf. In deze korf zit een splitelement. Als je het grote stuk hout op het splitelement legt en dan met een grote hamer op het hout slaat, dan gaat het houtstuk naar beneden op het splitelement. Vervolgens splijt het stuk hout dan vanzelf, dus er komen geen scherpe en gevaarlijke instrumenten aan te pas. De kindling cracker firewood splitter kan zelfs in een ondergrond geschroefd worden zodat hij ook niet kan omvallen.

Waar je zelfgehakt hout allemaal voor kunt gebruiken

Zelfgehakt hout is in mijn ogen echt een waanzinnig materiaal. Maar ik moet ook toegeven dat het vooral heel fijn is als je ook buiten de ruimte hebt om het te hakken en op te slaan. Ik heb binnen bijvoorbeeld een houtkachel, dus dan kan ik in de winter heerlijk een houtkachel aanmaken tijdens de koude dagen. Ook is een vuurkorf tijdens de zomeravonden heerlijk genieten! Eten van een barbecue wordt nog lekkerder als het een barbecue is die is aangemaakt met echt hout in plaats van aanmaakblokjes. Of eet teriyaki van een japanse houtgril voor geweldige smaken. Je kunt zelfs een hottub of zwembad verwarmen met hout.

Houtgestookte zwembadverwarming voor een heerlijk zwembad

Als je de luxe hebt van een eigen zwembad, dan is houtgestookte zwembadverwarming de ultieme kers op de taart! Houtgestookte zwembadverwarming maakt je zwembad net even een paar graden hoger, waardoor je het zwembad het hele jaar door kunt gebruiken in plaats van maar een paar maanden!