Op zoek naar dingen om te doen

0
1196

De afgelopen weken zitten we veel meer thuis dan dat we normaal gesproken zouden zitten. Uit verveling ga je je bezighouden met allerlei dingen. Zelf ben ik ook op zoek naar klusjes die ik tijdens deze quarantaine kan gaan doen. De woonkamer en de slaapkamer zijn de plekken in het huis waar je over het algemeen de meeste tijd besteedt. Soms ben je uitgekeken op die lelijke tapijttegels die niet goed matchen met de meubels en de vloer in de woonkamer is ook wel aan renovatie toe. De kinderen zijn de afgelopen weken weer naar school toe. Een mooi moment om even wat achterstallig onderhoud te doen nu ze niet in de weg lopen. Laten we maar beginnen met de slaapkamer, want als ik een beetje vaart maak kan ik dat wel in een avond af krijgen en kan ik heerlijk gaan slapen in mijn vernieuwde slaapkamer.

Zachte vloer voor in de slaapkamer

Ik heb besloten om toch weer voor tapijttegels te gaan. Deze voelen in de ochtend lekker zacht aan je voeten als je net uit de douche stapt. Ik heb een lekker mooi donkerrood kleurtje gekozen voor de slaapkamer. Het afwerken van de hoekjes is altijd even vervelend maar dan heb je ook wat. Ook heb ik een extra kleedje neergelegd voor onder mijn bureau en heb ik een paar lampen vervangen door een aantal nieuwe led lampen. Naast dat het veel mooier licht geeft en je het licht in allerlei kleuren kan veranderen, bespaar ik daar ook wat extra stroom mee. Deze lampen zijn een stuk zuiniger dan de lampen die ik voorheen in mijn slaapkamer had hangen. Maar bovenal zorgen deze lampen voor extra sfeer.

Laminaat voor in de woonkamer

Nu de slaapkamer af is werd het tijd om naar de woonkamer te gaan. Er liggen oude gele planken die waarschijnlijk ooit wit waren. Ik dacht dat een mooi laminaatvloertje de woonkamer wel wat strakker zou afmaken. Het is ook minder werk dan het leggen van tegels. Laminaat schuif je zo in elkaar en is principe met een beetje ervaring prima te doen. Op het internet kwam ik terecht op laminaat inclusief leggen bij De Laminaat Expert. Dat was precies waar ik naar op zoek was. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een donker grijze laminaat vloer. De vloer past goed bij het interieur van mijn huis en het zal de sfeer van de woonkamer goed doen.