Zelf duurzaam en zelfstandig ondernemen

0
1397

Ondernemen is een van de mooiste dingen in de wereld als je een passie hebt voor het werk wat je doet. Dat is natuurlijk een van de voornaamste redenen dat mensen beginnen met ondernemen. Ze willen iets doen waar ze voldoening uit krijgen, eigen baas zijn en vrijheid hebben. Daarnaast heeft ondernemen natuurlijk ook altijd het voordeel dat er heel veel potentieel is voor het groot groeien van een bedrijf en dus ook veel potentieel voor een hoger inkomen. Maar bij ondernemen komen ook veel uitdagingen kijken. Zeker in de eerste jaren van de onderneming is het goed mogelijk dat er veel onzekerheid is. Ook is het voor veel ondernemers belangrijk om duurzaam te ondernemen. Je wilt natuurlijk een product of service creëren dat zowel voor de klanten las de natuur positief is.

Duurzaam vervoer

In dit artikel geven we daarom een aantal tips om stabiel en duurzaam te ondernemen, zowel als klein bedrijfje als groot bedrijf. De eerste tip die ik wil geven gaat over duurzaam vervoer. Zowel als je als groot bedrijf producten moet vervoeren of laten vervoeren, of als je als klein bedrijfje regelmatig de weg op moet naar klanten is het belangrijk om op vervoer kosten te besparen en milieubewust te rijden.

Wanneer je bijvoorbeeld als eenmansbedrijf werkt kun je heel goed ervoor kiezen om een shortlease elektrisch te nemen. Dit houdt in dat je een lease neemt die flexibel is en maandelijks op te zeggen is. Op deze manier blijf je als kleine ondernemer flexibel in je vervoer en kun je gemakkelijk de lease weer opzeggen mocht je een paar slechte maanden hebben. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om elektrisch te rijden aangezien dit een stuk beter is voor het milieu.

Besteed duurzaam uit

Bijna elk bedrijf zal sommige taken en diensten uitbesteden. Een voorbeeld is het schoonmaken van het kantoorpand. Wanneer je ervoor kiest om het kantoorpand schoon te laten maken is het een goed idee om dit uit te besteden aan een milieubewust en duurzaam schoonmaakbedrijf. Een dergelijk schoonmaakbedrijf zal altijd natuurlijke en milieubewuste schoonmaakmiddelen gebruiken. Dit is natuurlijk niet alleen beter voor het milieu maar ook voor het bedrijf zelf. Je wilt natuurlijk niet in een kantoorpand zitten waar de chemische rotzooi van de kantoorbenodigdheden afspatten.

Wij zijn van mening dat er veel bedrijven in de wereld zijn die misschien veel omzet draaien maar die producten verkopen die uiteindelijk een negatief effect op de wereld hebben. Wanneer je duurzaam onderneemt probeer je het bedrijf op een win-win situatie te draaien. Waar je zowel een succesvol bedrijf hebt als iets verkoopt dat de wereld verbeterd.