Wat voor soort huis heb jij?

0
2195

Er zijn zoveel mensen en al die verschillende mensen hebben een andere mening, smaak en persoonlijkheid. Nu moeten al die mensen ook ergens wonen en dat betekent weer dat al die huizen allemaal anders zijn. Lijkt verwarrend maar dat valt wel mee, er zijn gewoon verschillende stijlen. Gelukkig zijn die stijlen prima onder te brengen in de categorieën die ik in deze blog bespreek. Lees je mee?

Stoere look

De stoere look zie je veel terugkomen in moderne huizen. Dit komt omdat deze huizen vaak de aankleding en ornamenten missen die oudere huizen hebben omdat die in een tijd gebouwd zijn waar men dat nog belangrijk achtte. Een stoere look kenmerkt zich met ruwe materialen zoals stenen vloeren, leren banken en metalen frames. Het is een minimale aankleding die ervoor zorgt dat het huis er altijd opgeruimd bij staat. Het is meestal niet de meest gezellige sfeer maar komt wel goed in de buurt als je absoluut wilt wegblijven van totaal minimalisme of juist een super huiselijke aankleding.

Warm en knus

Zelf vind ik die huiselijke aankleding wel heel fijn. Zeker nu we de koude maanden ingaan. Laat de pastelkleuren en zachte texturen maar tevoorschijn komen. Met houten vloeren, een kachel en foto’s van de familie ben je al een heel eind op weg. Zorg dat het huis niet te druk wordt door te veel te decoreren, dit kan rommelig aanvoelen. Minimaliseer dit door de patronen en kleuren rustig te houden.

Drukke verzamelplaats

Maar vind je het nou niet erg als het een drukke boel is dan kan je dat advies helemaal weglaten. Sterker nog, misschien maak jij van jouw stulpje wel een eigen museum met daarin al jouw verzamelingen geëxposeerd. Dit geeft jou de ruimte om de souvenirs van vakantie mee te blijven nemen en je plantenverzameling uit te blijven breiden. Het is immers jouw huis en daar mag je mee doen wat je wilt. Laat zien dat erin geleefd wordt!

Minimale aankleding

De laatste stijl die ik hier noem is het tegenovergestelde van de hiervoor beschreven drukke verzamelplaats, de minimale stijl. Is jouw huis enkel voor de absoluut praktische zaken zoals eten, slapen en douchen? Houd jij niet van drukte om je heen of prefereer je een prikkelarme omgeving, dan is dit de stijl voor jou.

Ga je binnenkort verhuizen of wil je de inrichting bij jou thuis omgooien? Misschien helpt deze blog je. Welke stijl heeft het meest gemeen met jouw inrichting?