Beginnersfouten van YouTubers

0
1273

Zelf heb ik in de loop van de jaren heel veel views en subscribers op YouTube opgebouwd. Ons kanaal waar we praten over videografie en fotografie is zo groot geworden dat ik momenteel YouTube als carrière aan he doen ben. Het is natuurlijk fantastisch dat er tegenwoordig een carrière te maken is op YouTube en het is daarom dan ook logisch dat heel veel jonge mensen proberen een kanaal te beginnen. Maar omdat zoveel mensen dit proberen is de kwaliteit die je moet leveren om groot te worden best hoog aan het worden. Je zult dus daadwerkelijk goed moeten worden in video’s schieten en editen. Om deze reden gaan we in dit artikel in op een aantal fouten die mensen vaak maken wanneer ze beginnen op YouTube. Op deze manier kunnen we andere mensen helpen deze fouten te voorkomen.

Te breed

Wanneer je een YouTube kanaal begint is een van de fouten die vele mensen maken dat ze het onderwerp van het kanaal te breed maken. Wanneer je video’s over van alles en nog wat maakt op je kanaal denk je misschien een breed publiek te kunnen vinden maar veel mensen zullen niet op je kanaal blijven hangen en subscriben. Dit komt omdat het voor de kijker niet duidelijk wat ze precies kunnen verwachten van het kanaal. Daarom zullen ze misschien een video kijken maar niet terugkomen. Het is een goed idee om de waarde die je aan je kijkers wilt bieden in een zin te kunnen opnoemen.

Technische vaardigheden

Natuurlijk is het logisch dat wanneer je voor het eerst een video maakt je nog niet briljant zult zijn in de kwaliteit die je maakt. Maar er zijn ook veel fouten die beginners maken die heel storend zijn die makkelijk zijn te voorkomen. Zo gebeurt het bijvoorbeeld vaak dat beginnende filmers vergeten de microfoon aan te zetten waardoor ze per ongeluk de hele video opnemen zonder geluid. Of de camera heeft niet genoeg batterij waardoor hij halverwege filmen uitvalt. Een andere fout die YouTubers maken is het feit dat ze niet genoeg geheugen hebben in hun camera. Hoge kwaliteit video neemt nou eenmaal heel veel ruimte in en daardoor is het logisch dat je een geheugenkaart nodig hebt die veel ruimte heeft.

Spreken op camera

Dit is ook iets waar veel beginners mee worstelen maar desondanks is het wel belangrijk om dit te oefenen. Het is iets waar je alleen beter in kunt worden door veel tijd te besteden aan het verbeteren.