Effectief je scriptie schrijven

0
923

https://24editor.com/scriptie-nakijken-op-taalfouten/Voor elke student zijn er twee periodes tijdens de studententijd die ontzettend belangrijk en stressvol zijn voor het afstuderen. De eerste periode is het schrijven van de Bachelor scriptie en de tweede periode is het schrijven van de masterscriptie. Beginnen met het schrijven van een scriptie kan ontzettend stressvol zijn. Zeker aangezien het zo’n belangrijk onderdeel is van je studie en ook een groot project is dat je over vele maanden zult gaan schrijven. Het schrijven van een scriptie is intimiderend. Dit is dan ook de reden dat veel studenten het uitstellen maar dat is juist de grootste fout die je kunt maken. In dit artikel gaan we in op hoe je effectiever je scriptie kunt schrijven.

Onderwerp

Een van de belangrijkste aspecten waar veel studenten het moeilijk mee hebben is het kiezen van een onderwerp. Een scriptie is een groot project en veel studenten hebben daarom het gevoel dat ze een groot onderwerp nodig hebben. Maar tegelijkertijd mag het onderwerp ook weer niet te breed zijn en moet het een zeer specifiek argument hebben. Dit kan erg stressvol zijn voor studenten zeker als ze nog geen idee hebben waar ze het over willen gaan hebben. Het gebeurt dan ook vaak dat studenten het om deze reden op de lange baan schuiven. Maar dit is geen goed idee. Het beste wat je kunt doen is beginnen met een onderwerp waar je van nature interesse in hebt. Vanaf daar ga je research doen naar bestaande literatuur en het bestaande wetenschappelijke debat.

Schrijfproces

Wanneer je aan het researchen bent voor je thesis is het aantrekkelijk om zoveel tijd als je maar kunt te besteden met het verzamelen van meer informatie. Maar dit is niet zozeer verstandig. Het is een beter idee om snel te beginnen met schrijven. Je kunt op die manier structuur beginnen te geven aan het grote project dat voor je staat. Vaak zul je ook juist door het schrijven nieuwe inzichten ontdekken. Het is daarom een goed idee om elke dag toch minstens een paar honderd woorden te schrijven en op die manier een goed ritme op te bouwen.

Inleveren

Wanneer je je scriptie afhebt zul je je op gaan maken voor het inleveren. Maar voordat je dit zul je de scriptie eerst herschrijven en verbeteren en natuurlijk de spelling nakijken. Een scriptie nakijken doe je het best door het een paar keer te doen, met wat tijd ertussen. Nakijken kun je ook laten doen door andere mensen die er een frisse blik op hebben. Er zijn zelfs professionele nakijk services die je kunt inschakelen.