Wanneer maak je gebruik van geofence

0
1292

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar geofence is een ideale tool om je wagenpark tot in de puntjes in de gaten te houden. Je kunt hiermee namelijk exact zien wie er wegrijdt van het depot, wie er binnen een bepaalde zone komt als persoon of met een voertuig of je kiest ervoor om een gebied te selecteren wat je als gevaarlijk beschouwd. Op deze manier krijg je meldingen zodra er iets aan de hand is wat niet hoort of als je in de gaten wilt houden dat er geen incident gebeurt. Geofence kun je vergelijken met een digitaal hek. Je kunt ervoor kiezen om een scheidingslijn van punt A naar punt B te trekken, een straal om een punt heen te zetten of gebruik te maken van lengte- en breedtegraden. Hierdoor is de vorm van de geofence een cirkel, vierkant of een rechte lijn. Iedere beweging binnen dit afgebakende gebied zal worden gemonitord.

Hoe pas je geofence toe

Geofence pas je toe in je fleet management systeem. Op deze manier weet je het direct als een persoon of voertuig zich verplaatst. Daarnaast biedt fleet management software nog vele voordelen. Wat denk je bijvoorbeeld van het feit dat je de exacte locatie kunt monitoren van je commerciële voertuigen? Daarnaast ontvang je real time updates van de huidige status van onderhoud van je voertuig en het rijgedrag van je chauffeurs. Op het moment dat deze roekeloos rijden dan wordt dit ook aangegeven. Met de status van onderhoud kun je gemakkelijker je reparaties inplannen en de levensduur van je voertuigen verlengen. Tevens kan je makkelijker brandstofkosten besparen. Doordat al je data real time wordt gemonitord en opgeslagen kan je ook veel betere rapportages maken. Hierdoor is het namelijk mogelijk om mooie lange termijn analyses te verwerken en inzicht te krijgen in de toekomst. Al met al vele voordelen die ervoor zorgen dat je logistieke bedrijfsprocessen veel efficiënter en productiever worden.

Wat kun je nog meer met een fleet management systeem

Een groot voordeel wat een fleet management tracking systeem ook biedt is dat je klanten een stuk tevredener zullen worden. Doordat je voertuigen getrackt worden krijgen deze namelijk direct inzicht in de huidige status en acties die ondernomen worden binnen hun bestelling en levering van diensten of producten. Zelfs de aankomsttijd kan nauwkeurig aangegeven worden met meldingen.