Een gezamenlijk project in de tuin

0
1137

Qua talenten bij mijn man en mij is er sprake van de klassieke verdeling: zo kan ik wel een beetje koken en is hij goed in strijken. Nog zo een: ik vind het leuk met bloemen en plantjes bezig te zijn, terwijl hij zich liever richt op klusprojecten. Wij hebben een plan opgevat waarbij deze laatste activiteiten mooi samenkomen. Deze tijden lenen zich namelijk perfect voor het herinrichten van de tuin. Het geeft je iets om handen, je bent lekker buiten zonder dat je hoeft te letten op de anderhalve meter afstand die we nu in acht moeten nemen en je kan als de klus geklaard is, genieten van de upgrade die je je tuin hebt gegeven. Samen gingen we er eens goed voor zitten. We pakten er zelfs pen en papier bij om een schets te maken van hoe we het wilden en om een lijstje te kunnen maken van wat we daar allemaal voor nodig zouden hebben.

Grote verandering

Eerst maakten we een keuze over de grootste verandering waar we over dachten: een overkapping of pergola neerzetten. Een overkapping heeft het voordeel dat je er op de nog wat koudere dagen en avonden toch lekker buiten kan zitten en genieten van de tuin. Ook zouden we er een buitenkeuken kunnen plaatsen, maar hoewel we dat een leuk idee vonden, verviel die ook weer net zo snel. We houden namelijk helemaal niet zo vaak feestjes hier in de tuin, dus denken we ook niet veel gebruik te gaan maken van een buitenkeuken. Het voordeel van een pergola is dan weer dat je dan middenin de tuin kan zitten, zodat je al het groen om je heen hebt, omdat je schaduw kan creëren met een harmonicadoek. Het beeld in de tuin wordt niet verstoord, want een pergola is uiteraard helemaal open en wij vinden het ook erg gezellig staan. Bovendien kan je met klimplanten erop er een heel charmant beeld mee creëren.

Goede samenwerking

Ik merkte aan mezelf dat ik er wel over uit was: ik wilde graag voor de pergola gaan. Mijn man kon zich daar in vinden. Ook wilde hij graag een leuk zitbankje die we dan steeds op een andere plek in de tuin konden neerzetten, zodat we elke keer een ander uitzicht zouden hebben. We keken naar de opties en besloten de materialen bij Hillhout te bestellen, omdat mijn man het belangrijk vond voor duurzame en kwalitatief hoogwaardige producten te gaan. We bestelden een mooie pergola met schaduwdoek, een aantrekkelijk tuinbankje en nog wat bloembakken. Ook heb ik verschillende planten besteld om ons borders weer wat op te fleuren. Toen we alles in huis hadden, zijn we enthousiast aan de gang gegaan. Mijn man heeft de pergola in elkaar gezet en het bankje een mooie plek gegeven. We zijn helemaal gelukkig met de nieuwe look die onze tuin heeft gekregen en hebben al gezellig met z’n tweeën op het bankje gezeten. Hoe we ook verschillen, samenwerken kunnen we!