Op vakantie met de elektrische fiets

0
1438

Elektrische fietsen worden steeds populairder in Nederland. Ze zijn een milieubewust, gezond en effectief vervoersmiddel voor middellange afstanden. Veel mensen die in een grote stad wonen waar ze een stuk moeten fietsen naar hun werk bijvoorbeeld maken gebruik van een elektrische fiets. Elektrische fietsen zijn ontzettend fijn voor middellange afstanden maar ook voor barre weersomstandigheden zoals wind tegen. Het is dus niet voor niets dat elektrische fietsen steeds populairder worden bij praktisch gebruik. Maar steeds meer mensen nemen de elektrische fiets ook mee op vakantie. Maar waarom zou je als je lekker wilt gaan fietsen voor je plezier, de fiets al het werk laten doen? In dit artikel bespreken we tips voor vakanties met de elektrische fiets.

Langere afstanden

Als je graag een langere fietsvakantie doet waar je een week of meerdere weken elke dag lange afstanden fietst, is het best fijn om af en toe een stuk steun te krijgen van een elektrische fiets. Met een dergelijke e-bike kun je langere afstanden afleggen en dus ook verdere reizen maken. Mocht je winderige dagen hebben of flinke heuvels op moeten dan is een e-bike ook een uitkomst.

Mountainbiken

Over heuvels gesproken. Er zijn ook steeds meer elektrische fietsen in de maak die ontzettend sportief zijn en meer een mountainbike frame hebben. Als je graag op vakantie naar de Alpen gaat en daar veel gaat mountainbiken dan is een Stromer fiets ideaal voor je. Deze fiets is namelijk handgemaakt en heeft een sportief mountainbike frame met een elektrische motor. De fiets is dus ideaal wanneer je in de bergen sportief wilt gaan sporten maar af en toe toegang wilt tot wat hulp van de fiets zelf.

Met kinderen op vakantie

Wanneer je graag fietsvakanties doet, maar kleine kinderen hebt die nog niet, of nog niet zo ver kunnen fietsen, dan is een elektrische fiets ook een uitkomst. Verre afstanden fietsen met kleine kinderen is behoorlijk zwaar en in dat geval kan een elektrische fiets uitkomst bieden.

Voorbereiden

Wanneer je op vakantie gaat met een elektrische fiets is het wel slim wat extra voorbereidingen te maken. Zorg ervoor dat je fiets is gecheckt op eventuele mankementen en zorg ook dat je de regels weet over elektrische fietsen in andere landen. In Nederland hoef je bijvoorbeeld niet verplicht een helm te dragen maar jongeren onder de zestien moeten dit wel in landen zoals Zweden en Spanje. Een elektrische fiets is ook een stukje duurder dan een normale fiets dus zorg dat je fiets altijd goed is beveiligd.