Een dosis inspiratie voor leuke cursussen 

0
1336

In deze tijden wil je je absoluut niet vervelen. Veel mensen zitten thuis en dan kan de verveling snel toeslaan. Buiten de deur kun je wel vermaak zoeken, maar niet alles is open en we moeten ons nou eenmaal houden aan bepaalde regels. Daarom zijn cursussen de ideale oplossing om ons bezig te houden en tegelijkertijd ook iets bij te leren. Weet je nou niet wat de ideale cursus is om thuis te volgen? Dan volgen hier twee populaire cursussen waar je misschien wat aan hebt en wellicht is dat wat voor jou. 

Leren schilderen 

Ben je stiekem altijd al creatief geweest, maar heb je dat nooit naar buiten gebracht? Of ben je dagelijks bezig met creatieve dingen en wil je juist weer nieuwe inspiratie of ideeën? Dan is de cursus leren schilderen er misschien wel een die perfect bij jou past. Laat al je creativiteit gaan op het doek en word een echte pro met de kwast. Wat komt er allemaal aan bod bij deze cursus? Met de cursus schilderen ga je aan de slag met olieverf. Leer de geheimen van olieverf kennen en leer met het materiaal omgaan. Hoe verloopt deze cursus? Aan de hand van drie verschillende praktijklessen online zullen alle technieken en vaardigheden zo goed mogelijk worden overgebracht. Je ontvangt elke les een pdf met theorie en een demonstratievideo zodat je precies weet en ziet hoe een opdracht uitgevoerd moet worden.  Of je nou al schilder ervaring hebt of juist helemaal bij het begin begint, voor iedereen is deze cursus geschikt. Vul je vrije tijd met iets leerzaams en iets leuks. Leren schilderen is dan de perfecte cursus. 

Of ga aan de slag met tekenen 

Een andere cursus waarbij je ook je creativiteit kwijt kan is de cursus tekenen. Waarom zou je kiezen voor een tekencursus? Misschien kan je wel helemaal niet tekenen, vind je zelf.  Iedereen die een rondje kan tekenen op papier s motorisch in staat tot tekenen. Het gaat bij tekenen juist om de vaardigheden van dingen die je ziet na te tekenen en die zit echter niet in je hand, maar in je hoofd. Nog belangrijker, je manier van kijken naar voorwerpen of objecten die je gaat tekenen. Als je denkt dat de cursus tekenen simpel iets op papier zetten is dan heb je het mis. Het gaat er bij deze cursus namelijk vooral om om de informatie die je ogen zien, goed te vertalen in richtingen en verhoudingen. Dus dat zal een andere manier van tekenen zijn dan je misschien gewend bent. Tekenen krijgt ineens veel meer betekenis dan zomaar iets op papier zetten. Je leert dus op een andere manier naar iets te kijken. Je krijgt elke week korte opdrachten die je kunt uitvoeren. Uiteindelijk zul je in een paar uur je blik op het tekenen hebben veranderd en is er een groot verschil met waar je mee begon en hoe je geëindigd bent.