Maak je eigen kaasmandje

0
847

Nu we allemaal vooral thuiszitten en we zelf moeten verzinnen hoe we onszelf vermaken, merk ik dat ik steeds creatiever wordt. Wat dat betreft ontdek ik in deze moeilijke tijden steeds meer nieuwe kanten van mezelf. Zo ben ik echt aan het knutselen geslagen. Ik was nooit zo’n doe-het-zelver, simpelweg omdat ik daar de tijd en het geduld niet voor had. Nu heb ik opeens zeeën van tijd want mijn sociale leven ligt stil en ik hoef nergens heen. En na vele uren per dag thuiswerken achter het computerscherm, ben ik wel toe aan iets anders dan achter een computer zitten. Zo ging ik aan de slag met allerlei materiaal dat nog bij mij in huis ligt. Het was niet echt doelgericht, maar ik vond het heerlijk met alles te rommelen. Maar toen naderde een verjaardag van een goede vriendin van mij. Ik wilde haar toch even in het zonnetje zetten ondanks alles, met iets heel speciaals. Deze vriendin is gek op kaas en spontaan besloot ik een zelfgemaakt kaasmandje te maken. Deze vriendin is wel iemand die dat kan waarderen.

Kaaswinkel online

Nu ben ik nog steeds niet zo heel handig, dus het kostte me allemaal best wat tijd en ondertussen vroeg ik me af hoe ik dat kaasmandje moest vullen. En vooral waarmee? Van kaas heb ik zelf eigenlijk niet zo heel veel verstand. Dus ik opzoek naar een kaaswinkel. Een online kaaswinkel dus. En die bleek er te zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik spontaan ook een kaasliefhebber werd bij het zien van al die mooie kazen en de ruime keus die je hebt. Ook vond ik het erg leuk om te lezen hoe al die kaassoorten gemaakt worden. Ik wilde in ieder geval rookkaas kopen. Mijn vriendin is daar dol op. Rookkaas is kaas die met zout gesmolten wordt en dan net als sommige worsten gerookt wordt waardoor je een heerlijke smaak krijgt. Maar in mijn mandje kon wel meer dan een soort kaas.

Een kaasmandje gevuld

Dus ik shopte nog even verder en ontdekte ook allerlei buitenlandse kazen. Ik weet dat mijn vriendin altijd in is voor iets nieuws, dus die kocht ik ook. Mijn kaasmandje was gauw gevuld. Het eindresultaat was erg leuk geworden: mooie kazen in mijn zelf gemaakte mandje. Mijn vriendin was er heel blij mee en ze appt me nu bijna dagelijks een foto van zichzelf met een stuk kaas. Ik denk dat ik voor mezelf ook maar eens zo’n kaasmandje ga maken!