Het kiezen van een internet abonnement hoeft niet moeilijk te zijn!

0
1951

Ben je na het verliezen van een hoop bloed, zweet en tranen klaar met klussen aan je nieuwe droomhuis en kun je er al bijna in wonen? Dan is het tijd voor de volgende stap om het echt een thuis te maken: zorgen dat jij en je gezin zo snel mogelijk online zijn! Dacht je dat het uitkiezen van de muurkleur voor de keuken een hoop tijd kostte? Dan heb ik nieuws voor je. Het kiezen van een internet provider kan namelijk ook een flink karwei zijn en tijd kosten. Maar niet getreurd! Want met deze tips wordt het kiezen van het juiste internet abonnement je hopelijk een stuk makkelijker gemaakt. Zo ben je binnen no time online!

Abonnementen met alleen internet

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om een internet abonnement. De abonnementen verschillen met elkaar in prijs en wat ze aanbieden qua services. Een standaard internet pakket is ideaal als je alleen gebruik maakt van internet en geen tv en/of vaste telefonie nodig hebt. Echter kun je bij enkel een internet abonnement alleen kiezen voor DSL of glasvezel. Bij kabel internet providers zit er standaard een basis pakket bij voor televisie. De vraag is dus hoeveel gebruik je maakt van het internet en wat je zoal op het internet doet. Ben je iemand die af en toe op het internet surft en mails verstuurd, dan is DSL prima voor jou en ook de voordeligste optie. Kijk je veel Netflix en/of game je veel online? Dan is glasvezel weliswaar de wat duurdere, maar beste optie. Glasvezel is op dit moment namelijk het snelste en meest betrouwbare internet die te verkrijgen is.

Het gemak van alles-in-1 pakketten

Zo kun je kiezen uit een alles-in-1 pakket, een internet en tv pakket of enkel een internet abonnement. Welke het beste past bij jou hangt af van jouw gebruik en wensen. Met een alles-in-1 pakket is, zoals de naam al doet vermoeden, alles in één abonnement geregeld. Het internet, het televisie pakket en je (vaste) telefonie.  In sommige gevallen heb je zelfs een 4-in-1 pakket, waar je mobiele telefoon abonnement ook bij inbegrepen zit. Dit is ideaal als je veel gebruikt maakt van al deze media. Zo heb je namelijk maar één provider als aanspreekpunt en staat alles maandelijks op één factuur.

Internet en tv pakketten

Ben je iemand die geen gebruik (meer) maakt van een vaste telefoon, omdat je aan je mobiele telefoon voldoende hebt? Dan kun je kiezen voor een pakket met internet en tv. Zo heb je snel internet en kun je je favoriete zenders kijken. Het mooie is dat je dit soort abonnementen kunt uitbreiden met verschillende pakketten voor televisie. Heb je bijvoorbeeld kinderen in huis? Dan kun je voor een aanvullend pakket voor kinderen kiezen, zodat zij altijd hun favoriete tv programma's kunnen kijken en nooit verveeld of uitgekeken raken.