Beton bestellen? 3 leuke doe-het-zelf projecten met beton!

0
806

Ga je binnenkort beton bestellen? Haal dan ook even wat extra’s voor deze leuke doe-het-zelf projecten! Er zijn onwijs veel leuke mogelijkheden wat je kan doen met beton. Leuke knutselwerkjes, maar ook echte, handige dingen. Dingen die je prima zelf kunt maken in plaats van te kopen. Wil jij even een middag leuk bezig zijn met beton? Dan ben je met deze projecten wel even zoet!

1: Een betonnen aanrecht maken

Een aanrechtblad gebruik je iedere dag. Hoe een keuken er uitziet is tegenwoordig best belangrijk. Daarom zie je ook steeds meer dat mensen prachtige, maar vooral ook dure, aanrechtbladen kopen. Waarom zou je dat doen, als je ook zelf een mooie betonnen aanrecht kan maken?

Er zit wat tijd in, maar is zeker de moeite waard. Lijkt het je leuk om hier mee bezig te gaan? Lees je dan wel even goed in. Je moet goed weten hoe je het aanrecht maakt, impregneert en ook hoe je het mooi afwerkt. Het liefst wil je het aanrecht zo lang mogelijk gebruiken.

2: Een betonnen vaas maken

Iets simpeler dan een betonnen aanrecht maken, is een gave vaas maken. Hier heb je ook niet heel veel beton voor nodig. Als je beton gaat bestellen voor een andere project, is dit leuk om te den als je beton overhebt. Het grote voordeel; het is zo klaar!

Je vult een fles naar keuze met beton. Daar doe je dan een andere, kleinere fles of een koker in. Je wacht totdat het goed droog is en vervolgens knip je de fles open. Dan kan je de vaas ook nog maken naar jouw persoonlijke smaak.

3:  Een kaarsenstandaard

Net zoals een vaas, is een kaarsenstandaard ook redelijk simpel om te maken. De manier van werken lijkt wel wat op elkaar. Om te beginnen pak je een bak of emmer in de grootte waarin jij jouw kaarsenstandaard wilt hebben. Dit vul je met beton. Vervolgens zet je drie kokertjes of plastic bekertjes op de plek en in de diepte dat jij graag jouw kaarsen wilt hebben. Je laat het dan drogen. Wanneer alles goed droog is, verwijder je de bak en de kokertjes. Om de kaarsenstandaard mooier te laten lijken, kun je het nog een beetje bijschuren en natuurlijk versieren! Schilder ze bijvoorbeeld. Je kunt er ook steentjes opplakken, of zelfs glitters! Je kan het zo gek niet bedenken.

Ga jij binnenkort dus beton bestellen? Houdt deze leuke ideeën dan zeker even in gedachte!