Hulp bij het aanvechten van letsel

0
966

Ben je in aanraking gekomen met een verkeersongeval, een arbeidsongeval of heb je letselschade opgelopen in het buitenland? Dan is het belangrijk dat je dit claimt. Hierbij kan je soms wel wat hulp gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een letselschade advocaat Gouda die jou hierbij kan helpen. Vaak heb je bij het oplopen van letsel recht op een vergoeding. En in sommige gevallen moet je dit niet aan je voorbij laten gaan. 

 

Ondersteuning bij letselschade

We begrijpen allemaal dat wanneer je net een ongeval hebt gehad, je niet direct denkt aan het afhandelen hiervan. Of dat je precies weet welke juridische stappen je moet volgen om het op te lossen. Gelukkig heeft iedereen een ander vak geleerd en is er altijd wel iemand die je hierbij kan helpen. Het is namelijk zo dat je verschillende stappen moet doorlopen om jouw claim neer te leggen om daarna een eventuele vergoeding te krijgen. Het is zo dat een letselschade advocaat je niet helpt met het verhalen van het letsel, want dat gaat ook zonder. Maar een letseladvocaat helpt je namelijk bij de volgende punten:

  • Het aansprakelijk stellen van de veroorzakers van de schade
  • Het voeren van eventuele schuldvraag discussies met de verzekeraar
  • Het verzamelen van bewijsstukken van uw opgelopen schade
  • Het eventueel regelen van een voorschot
  • Het opvragen van nodige informatie bij artsen en/of therapeuten
  • Het onderhandelen met de verzekeraar
  • Het regelen van een rechtvaardige schadevergoeding, dit eventueel inclusief smartengeld

 

Wat kan je eventueel zelf doen bij schade?

Wanneer je een schadevergoeding aanvraag is het van belang dat je daadwerkelijk kan aantonen dat u recht heeft op de schadevergoeding. Dit moet u weten voordat u het daadwerkelijk gaat claimen. Het wordt namelijk lastig wanneer u geen recht heeft op de vergoeding. Het is namelijk ook zo dat je zelf als slachtoffer, en de persoon die het letsel heeft opgelopen, naar de rechtbank en/of verzekeraar moet gaan om hen te overtuigen met jouw bewijsmateriaal. 

 

Het eerste wat je moet doen bij het verzamelen van bewijs, is het noteren van de namen van getuigen of het nemen van foto's en het opbouwen van een medisch dossier. Daarna is het belangrijk om contact op te nemen met een letselschade advocaat. Die gaat jou dan verder helpen. Maar de eerste stappen moet je zelf doen en die zijn best wel belangrijk.

 

Het is nooit leuk om over dit soort onderwerpen na te denken, maar helaas heb je het vast en zeker een keer nodig in je leven en dan is het wel fijn om te weten wat je moet doen.