Glazen deur plaatsen, een goed idee

0
1163

Glas is een bijzonder materiaal. Het creëert ruimte en geeft een moderne sfeer. Ook geeft het je de kans om er door heen te kunnen kijken, net zoals bij een raam. Met glas kunnen veel dingen gemaakt worden. Denk aan ramen en een douchewand bijvoorbeeld. Ook zijn er steeds meer mensen die kiezen om een glazen deur in hun huis te nemen. Zo oogt de kamer een stuk ruimer, dan bij het gebruik van een andere deur, zoals een deur van hout.

De voordelen van een glazen deur

Het is een goed idee om bij een binnendeur gebruik te maken van glas. Vaak maakt een volledig dichte deur tussen de kamers, een kamer gesloten. Dit is jammer, want zo oogt de kamer minder groot dan dat hij daadwerkelijk is. Je kan er voor kiezen om bij glasdiscount.nl te kijken voor een glazen deur. Je zorgt voor een stuk verbinding met de kamers, maar je kunt ze wel afsluiten als je bijvoorbeeld warmte wilt houden in een bepaalde kamer. Wanneer je een doe-het-zelver bent, is een deur van glas zeker geschikt om zelf te gaan plaatsen. Als je dit liever laat doen, kan dit ook. Glasdiscount.nl heeft zelf ook monteurs die je kunnen helpen met het meten en plaatsen van je nieuwe glazen deur.

Het juiste glas voor je glazen deur

Wanneer je besloten hebt, dat je graag een glazen deur wilt plaatsen, is het belangrijk om te kijken wat voor glas je wilt gaan gebruiken voor je deur. Op glasdiscount.nl heb je een mooi schema waar je door middel van een stappenplan, een eigen glazen deur kan samen stellen. Van te voren is het dan wel goed om te weten welk glas het beste bij je past.

Het materiaal glas

Glas is een grondstof dat gemaakt wordt uit zand, soda en kalk. Ze mengen dit door elkaar en verhitten dit met een hoge temperatuur. In principe is de basis van glas dus overal het zelfde. Toch zit er veel verschil in welk soort glas je gebruikt. De meeste glassoorten die worden gebruikt om deuren en bijvoorbeeld douchewanden te maken, krijgen een speciale behandeling. Ze worden afgewerkt met speciaal spul, zodat het glas hygiënisch blijft. Je kan dan heel gemakkelijk het glas schoonmaken, zonder dat kalk in het water, in je glas trekt. Ook zijn de meeste glazen deuren gemaakt van gehard veiligheidsglas. Veiligheidsglas zorgt er voor, dat wanneer het glas breekt, je jezelf minder snel verwondt met de glasscherven. Het glas dat wordt gebruikt voor deuren is natuurlijk wel stevig, maar er zijn altijd risico’s met glas. Wanneer je bang bent dat het glas toch breekt, is het advies om een dikkere glassoort te kiezen voor je deur.