Een herfstvakantie boeken

0
636

We hebben net de zomervakantie achter de rug en de meesten van ons zijn weer druk bezig. Een nieuw schooljaar dat van start is gegaan, misschien wel een compleet nieuwe school of toch een andere baan. Voor iedereen is dit anders maar een nieuwe start zal altijd een beetje spannend zijn en veel energie vereisen. Zeker als je net een lange vakantie achter de rug hebt. Maar voor je het weet staat de herfstvakantie alweer voor de deur en heb je dan alweer lekker een weekje vrij. In midden oktober vinden de herfstvakanties plaatst voor de meeste scholen. Maar waar willen de meesten van ons nou eigenlijk naar toe tijdens een herfstvakantie?

Nazomeren

Vaak als bij ons in Nederland de blaadjes van de bomen beginnen te vallen kijken wij er zelf naar uit of toch weer even de warme zonnestralen te voelen op onze huid. De herfst in Nederland is meestal niet heel erg zonnig en bestaat voornamelijk uit koude en sombere dagen. Daarom is een zonnige vakantie bestemming opzoeken helemaal niet overbodig! Waar kun je dan het beste heen? Portugal (Lissabon en Porto), Turkije (Bodrum, Marmaris, Izmir, Alanya en Antalya), Griekenland (de zuidelijke eilanden) zijn vooral in september en oktober heel aangenaam. Je kunt er vaak nog de zee in en je vliegt er ook nog eens voordelig heen omdat het klimaat erg aangenaam is. Heerlijk op een strandbedje genieten van de zonnestralen en het rustgevende geluid van de zee onder het genot van een heerlijke cocktail. Wat wil je nog meer? Even heerlijk opladen in een warm land en je kan er de rest van het jaar weer helemaal tegenaan!

Stedentrips

Ben je toch op zoek naar een wat meer avontuurlijke bestemming? Dan zijn stedentrips een goed idee voor jou! Een stedentrip is een vakantie waarbij je vooral veel van de stad van bestemming zal zien en veel zal ontdekken. Natuurlijk zitten er tijdens zo’n vakantie ook genoeg relax momentjes bij en het gevoel dat je een andere stad aan het ontdekken bent geeft natuurlijk ook al heel veel rust. Een populaire bestemming voor een stedentrip is Barcelona. Een Stedentrip Barcelona is alles wat je nodig hebt. Van mooie cultuur en gebouwen tot een heerlijke Spaanse gerechten en een lekker zonnetje. Voor de echte voetbal liefhebbers is er natuurlijk ook het welkbekende Camp nou stadion van FC Barcelona wat je echt niet mag missen tijdens je stedentrip. Maar wat het meest ideaal is is om een fiets te huren in Barcelona en om op die manier alle highlights van Barcelona te ontdekken.