Snel en voordelig een afvalcontainer huren

0
973

Afgelopen zomer ontdekten we een lekkage in onze badkamer op de begane grond. De lekkage was ernstig en we moesten snel handelen. We schakelden een aannemer in en die adviseerde ons onze badkamer geheel te vernieuwen. Dat was een flinke tegenvaller. We hadden gehoopt het nog een paar jaar uit te zingen met onze oude badkamer, maar we besloten er toch voor te gaan. Mijn vriend zette snel een hele verbouwing op touw, samen met de aannemer. Er moest van alles geregeld worden. Een afvalcontainer huren is dan wel het laatste waar je aan denkt, maar ook dat moesten we razendsnel regelen. Het bouwafval moest immers ergens naartoe. Gelukkig konden we dezelfde dag nog een puincontainer reserveren die de volgende dag werd gebracht. De afvalcontainer kon een paar weken blijven staan en werd geleegd als dat nodig was. Dat maakte ons werk en dat van de aannemer een stuk eenvoudiger. De verhuurder kon gelukkig snel leveren en de tarieven vielen ons erg mee. Voor dat geld kun je niet zelf steeds naar de stort rijden!

Afvalcontainer huren: hoe werkt het?

Als je denkt dat je een afvalcontainer huren moet, kun je bij een verhuurder een afvalcontainer regelen. Je hebt keuze uit diverse soorten containers, zoals een puincontainer, een container voor bouwafval of een container voor gft en restafval. Die laatste twee worden vaak gebruikt door bedrijven die hun bedrijfsafval eenvoudig af willen voeren. Die opties waren niet van toepassing op ons, maar de afvalcontainer wel. Je dient wel op te letten wat je erin gooit. Ik dacht dat we al ons afval erin kwijt konden, maar de aannemer wees ons erop dat je strikt moet scheiden. Als je afvalstromen met elkaar mengt betaal je daar later extra voor. Logisch, want bij gemengde afvalstromen moet de verhuurder die later uit elkaar halen. Dat kost extra tijd en geld.

Container laten ophalen

Onze container hoefde tussentijds maar een keer geleegd te worden. Ook dat hoefden we niet zelf te doen. De verhuurder komt jouw afvalcontainer ophalen en zet er een nieuwe voor in de plaats, zolang de looptijd voor de verhuur nog geldt. Ik kan een afvalcontainer huren alleen maar aanraden als je aan een grote opruiming of verbouwing begint. De prijzen zijn laag en het scheelt je veel werk. Je hoeft immers niet zelf je afval weg te brengen. Een ideale oplossing, als je het mij vraagt.