De jacht op een duurzame bedrijfsauto

0
1337

Na veertig jaar in loondienst zwaaide mijn vader af als werknemer van een investeringsbureau. Hij had echter nog geen zin om met pensioen te gaan. In plaats daarvan verwezenlijkte hij op 64-jarige leeftijd zijn droom om eigen ondernemer te worden. Hij heeft altijd al een neusje gehad voor zakelijke kansen, daarnaast is hij vervuld van het belang van duurzaam ondernemen. 1+1=2. Mijn pa is een onderneming begonnen in wegwerpproducten die volledig uit hernieuwbare grondstoffen zijn vervaardigd. Denk aan bamboe-tandenborstels, houten bestek en papieren bordjes. Deze biedt hij onder andere aan bij hotels en cruiseschepen. De handel loopt zo goed dat ik bij hem in dienst ben gegaan. Afgelopen week kochten we een bedrijfsauto waarmee ik alle bestellingen in Nederland en omstreken ga bezorgen!

Op zoek naar een geschikte bedrijfsauto

Mijn pa heeft een gat in de markt gevonden, want binnenkort verbiedt de EU het gebruik van plastic wegwerpartikelen. Met name hotels zijn druk bezig om hun aanbod aan kammetjes, rietjes en tandenborstels te verduurzamen. De bestellingen bij mijn vaders bedrijf hebben inmiddels dermate grote vormen aangenomen, dat hij ze niet meer met de reguliere pakketdiensten kan versturen. Hij heeft besloten om de leveringen zelf te gaan uitvoeren. Althans, zijn zoon gaat het doen. Ik dus! Samen met mijn vader ben ik de verschillende dealers afgegaan met als doel: een nieuwe bedrijfsauto bestellen. De belangrijkste eisen voor de auto zijn als volgt. Hij moet voldoende laadruimte hebben zonder dat het een vrachtwagen is (zodat ik er zonder vrachtwagenrijbewijs in kan rijden). Ten tweede moet hij conform de filosofie van het bedrijf een ecologisch verantwoorde keuze zijn. Binnen alle gelederen van mijn vaders bedrijf staat duurzaamheid voorop. Tot slot hebben we een budget van veertig- a vijftig duizend euro.

Waarom we bij een Ford Transit van Wensink uitkomen

Al vrij snel komen we uit bij Wensink Automotive, aangezien zij duurzaamheid eveneens hoog in het vaandel hebben staan. Niet alleen bieden ze een groot aantal (gedeeltelijk) elektrische auto's aan. Net als mijn vaders bedrijf zijn alle bedrijfsprocessen verduurzaamd. In hun aanbod bevindt zich een Ford Transit Ecoboost die voldoet aan onze eisen. Het is een hybride auto die 56 kilometer volledig elektrisch kan rijden en een actieradius van 500 kilometer heeft. Bovendien valt hij met 39.995 euro ruim binnen ons budget! Deze week ben ik begonnen met het bezorgen van de eerste bestellingen en hij rijdt als een zonnetje! Voor wie eveneens interesse heeft in Ford bedrijfswagens bestellen, kan ik Wensink Automotive van harte aanbevelen!