Wil je op vakantie met motor? Lees dan nu deze tips over de verzekering

0
708

Een motor in bezit hebben brengt vele voordelen met zich mee. Zo kom je overal makkelijk met de motor. Zo heb je ook geen last van files, want je baant je hier een weg tussendoor. Ook is het parkeren in grote steden een stuk eenvoudiger. Het parkeren van een motor is vaak goedkoper dan een auto of helemaal gratis. Daarbij kan je extra genieten van alle natuur om je heen. Vooral in het buitenland zijn er veel mooie wegen door prachtige gebieden. Gebieden de makkelijk te ontdekken zijn met de motor. Meestal brengen we vooral tijd door op de motor in weekenden en vakanties. Het mooiste van motorrijden is namelijk op binnenlandse wegen waar weinig verkeer is. Zo kunnen we het meest genieten van mooie tochten. Het liefst rijden motorrijders zo min mogelijk op de snelwegen met veel auto’s en andere voertuigen om hun heen. Daar bijkomend worden ze vaak over het hoofd gezien door andere snelweggebruikers. Dit komt doordat ze een stuk kleiner zijn dan de kleinste voertuigen die we vaak tegenkomen op de weg. Zo zien we motorrijders in onze dode hoek vaak niet, dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Hierdoor rijden motorrijders minder relaxt op de snelweg. 

Op vakantie met de motor 

Zoals eerder gezegd rijden daarom motorrijders vooral op rustige wegen met weinig verkeer. Het liefst in het buitenland met mooie omgevingen om te ontdekken. Naast het in orde maken van je motor is het ook belangrijk om je verzekering van je motor nog eens goed te bekijken. Bij aanschaf van een motor moet je namelijk altijd een verzekering aanschaffen.

Motorverzekering 

Qua motor verzekeren zijn er veel opties. Het is dus belangrijk om even te kijken hoe je verzekerd bent en of je dit wellicht wilt veranderen nu je er voor een lange aangesloten periode gebruik van gaat maken. Er zijn vier verzekeringsvormen: Wettenlijke aansprakelijkheid (WA), WA beperkt casco, WA volledig casco, ook wel bekend als motor all risk verzekeren of WA volledig casco + 3 jaar aanschaf-/taxatiewaarde vergoeding. Naast deze verzekeringen zijn er ook aanvullende verzekeringen mogelijk, zoals schade voor opzittenden. Deze verzekering vergoedt alle geleden schade die je of je nabestaanden lijden bij blijvende invaliditeit of overlijden. Over het algemeen betekent het hoe beter je verzekert bent des te meer premie je per maand betaald. Dus het is erg verleidelijk om te kijken naar een goedkope motorverzekering, maar dit is niet altijd de beste optie. De dekking van de verzekering is minstens zo belangrijk als de kosten. Je kunt je motorverzekering berekenen om zo de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.