Rolgordijnen voor een veilige toekomst 

0
1777

 

In een tijd waar veel inflatie heerst, is het geen gek idee dat er meer diefstal plaatsvindt. Steeds vaker horen we in de buurt dat verschillende gezinnen de dupe zijn geworden van een reeks inbraken. Alleen al het idee dat er een vreemdeling jouw persoonlijke domein betreedt, en dan ook nog kostbare spullen van je afpakt waar je zelf zo hard voor gewerkt hebt, is natuurlijk ontzettend bedreigend en akelig. Je wilt je huis het liefst als een veilige plek zien, zonder dat je bang hoeft te zijn voor inbrekers. We bespreken hier een manier, waarop jij de regie in handen neemt en de kans op diefstal zoveel mogelijk verkleint. 

Denk aan je raamwerk!

Als je gaat nadenken over hoe je je huis ‘inbraakproof’ gaat maken, is het belangrijk dat je analyseert welk beeld je naar de buitenwereld presenteert. Inbrekers kunnen het best observeren wat er te halen valt, als ze hier direct naar kunnen kijken: namelijk, door je raam. Dit betekent niet dat je helemaal niet meer kan genieten van het daglicht, want lichtdoorlatende rolgordijnen vormen hierbij een mooie oplossing. 

Schaf een schild aan

Wanneer je lichtdoorlatende rolgordijnen ophangt, komt er nog een mooie hoeveelheid daglicht naar binnen. Zo hoef je geen lampen aan te zetten als je bijvoorbeeld een boek wilt lezen. Daarnaast hang je eigenlijk een soort ‘schild’ op. Je beperkt namelijk in grote mate wat er allemaal te zien valt, en daardoor kunnen inbrekers veel moeilijker een schatting maken van de buit die er te halen valt. Het fijne aan een lichtdoorlatend rolgordijn, is dat je aan de binnenkant van je woning ook een lamp kan aanzetten als je van huis weggaat. Aan de buitenkant van de woning lijkt het dan net of er wel iemand thuis is. De kans dat ze jouw plekje overslaan, is daardoor vele malen groter. 

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk

Als de rolgordijnen dan eenmaal een tijdje hangen en het aantal inbraken over een tijdje heeft afgenomen, zou het er zomaar eens bij in kunnen schieten dat je je schild tevoorschijn laat komen. Als je echter vergeet om je rolgordijn naar beneden te laten glijden, ben je ineens weer een stuk minder veilig en ben je dadelijk misschien wel het haasje. Het mag dus echt niet vergeten worden. Met elektrische rolgordijnen maak je het jezelf zo makkelijk mogelijk. Leg de afstandsbediening lekker in het zicht en maak er een routine van.