Hoe beleg je in de financiële markten?

0
1580

Beleggen in allerlei soorten aandelen en cryptocurrency heeft sinds de start van de COVID-19 pandemie een hoge vlucht genomen. Steeds meer mensen raken in het beleggen geïnteresseerd en steeds meer mensen starten ook daadwerkelijk met beleggen. Maar hoe beleg je in de financiële markten? Deze vraag is snel en gemakkelijk te beantwoorden: je kiest een broker, je bepaalt hoeveel geld je wilt beleggen en je gaat kopen. Klaar. Maar wat zijn financiële markten? Zijn daar nog onderlinge verschillen in te vinden? Hoe weet je dat je de goede keuze maakt?

Hoe beleg je in de financiële markten en welke mogelijkheden zijn er?

Hierboven is de vraag "hoe beleg je in de financiële markten" al beantwoord, maar dat antwoord is wel wat kort door de bocht. Het is, behalve het vinden van een broker, ook erg belangrijk dat je de financiële markt kiest die bij jou past. Ga je voor aandelen van grote bedrijven of liever van kleinere bedrijven? Heb je interesse in grondstoffen als goud of wil je handelen in cryptocurrency? Die laatste is echt een hype aan het worden, maar is in zoverre niet een echte financiële markt omdat de cryptocurrency niet gebonden zijn aan een bank of een andere instelling. Dit kan wel eens voor verwarring zorgen.

Beleggen is niet zonder risico

Wanneer je net begint met beleggen is het echt belangrijk om je budget te bepalen. Je moet zorgen dat je geld overhoudt om je hypotheek en de boodschappen te kunnen betalen, en dus kan het soms slim zijn om nog even door te sparen om een goede belegging te kunnen doen. Je kunt je aansluiten bij een beleggingsclub en je inlezen over alle verschillende mogelijkheden. Neem het advies van anderen ter harte, maar vaar er niet blind op. Het is natuurlijk een zakelijke aangelegenheid, maar het gevoel bij een bepaalde belegging moet ook goed zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen te beleggen in bedrijven die het milieu voorop stellen en daar innovaties voor uitvinden. Het is maar net wat jij belangrijk vindt.

Het gaat hier om echt geld

En het kan zomaar zijn dat je wat zenuwachtig wordt bij het idee dat je echt geld moet gaan overmaken naar een broker om zo je eerste aankoop te kunnen doen. Een goede oplossing is dan het aanmaken van een oefenaccount. Je kunt dan voor een bepaaalde tijd "voor spek en bonen" meedoen en zien welke manier van beleggen het best bij jou past.