Handel je in crypto? Dan kun je niet zonder crypto creditcard

0
1764

Cryptocurrency is steeds meer in omloop. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in deze digitale munteenheid te gaan handelen en dat is niet voor niets. Het begon voor veel mensen toen vorig jaar het vakantiegeld werd uitgekeerd maar er, door de hele COVID-19 pandemie, geen vakanties geboekt konden worden. Veel mensen zijn toen begonnen met het handelen in crypto. In heel veel gevallen ging dat heel erg goed! Stel dat je nu nog meer cypto wilt kopen, dan is het wel zo handig als je een crypto creditcard hebt. Maar hoe werkt zo'n crypto creditcard?

Een crypto creditcard is niet verbonden aan een bank

Net als crypto is de crypto creditcard niet verbonden aan een bepaalde bank of financiële instelling. Het grote voordeel hiervan is dat crypto 24 uur per dag, het hele jaar door, verhandeld kan worden. Je kunt dus om 4.15 in de ochtend crypto aanschaffen. En als je dit dan koopt, dan kun je betalen met je crypto creditcard. Natuurlijk wordt er dan niet met crypto betaald, maar met gewoon geld. Het is ook fijn om te weten dat een crypto creditcard wordt ondersteund door Mastercard of Visa. De meest bekende creditcards ter wereld. Je hebt je dus ook aan hun (huis)regels te houden wanneer je je crypto verhandelt met deze kaart.

Oefen voor je gaat handelen

Je hoort eigenlijk alleen de succesverhalen van het handelen in crypto. Hij is stinkend rijk geworden en zij heeft haar baan opgezegd en is gaan reizen van de opbrengsten, die verhalen. Maar het is niet gezegd dat het handelen in crypto altijd direct een groot succes is. Zeker wanneer je helemaal niet bekend bent in de handel, kan het nogal overweldigend zijn. De terminologie, de snelheid, de hoeveelheid geld die er in omgaat… Het is dan slim om eerst een oefen account aan te maken bij, bijvoorbeeld eToro. Je kunt dan oefenen en zo je tactiek bepalen.

Het gaat om echt geld!

Het handelen in crypto is natuurlijk niet hetzelfde als gokken in een (online) casino. Maar net als bij gokken moet je met handelen in crypto rekening houden met verliezen. Je moet ervoor zorgen dat je alleen handelt met geld dat je niet direct nodig hebt. Geld dat je, eventueel als het niet anders kan, kunt verliezen zonder direct in de financiële problemen te raken. Het is altijd verstandig om je te omringen met ervaren handelaars en je goed in te lezen over alles wat met de handel in crypto te maken heeft!