Het opknappen van de garage

0
1428

Het heeft een lange tijd geduurd, maar ik heb mijn man eindelijk zo ver gekregen. We gaan de garage opknappen. De garage is een ruimte die je meestal uitstelt, omdat het zo veel werk is. In deze blog gaan we je meenemen in ons proces van het opknappen van de garage.

Alle spullen eruit

Het wordt een flinke klus die niet in één dag gerealiseerd kan worden, omdat er te veel spullen in staan. We willen ook de vloer gaan aanpakken met epoxy vloercoating en daar zullen alle spullen voor moeten opgeruimd zijn. Het kan geen kwaad om spullen weg te gooien. We beginnen aan de opruiming. We hebben onze vrienden ook gevraagd om een handje te helpen. Het schijnt dat het dan tien keer zo snel gaat.

Nu alle spullen uit de garage zijn kunnen we beginnen aan echte werk, de epoxy vloer. Wat is een epoxy vloercoating precies? Epoxy vloercoating is een water gedragen 2 componentensysteem dat eenvoudig zelf is aan te brengen in 2 lagen. Epoxy hecht bijzonder goed op de meeste ondergronden. Het resultaat is een slijtvaste, dampdichte vloer die uitstekend bestand is tegen chemicaliën zoals oliën, vetten, benzine en reinigingsmiddelen. En aangezien mijn man vaak sleutelt aan zijn motor, in de garage, komt de coating erg goed van pas. De vloercoating is op waterbasis en dus geen schadelijk oplosmiddel.

Aan de slag dan maar!

Daar gaan we, we brengen de eerste laag coating aan met een roller. Geen gezeur met vloerwissers om de epoxy gelijkmatig te verdelen. Gebruik eerder een roller dan een vloerwisser, omdat in de praktijk het nog regelmatig fout kan gaan om het ongelijkmatig aanbrengen van de coating.

Wij hebben gekozen voor een matte afwerking. Daarom brengen wij de laatste laag aan met een PU coating. Omdat de verwerkingstijd minimaal 45 minuten bedraagt, heb ik voor de hardwerkende mannen even een uitgebreide lunch gemaakt. Ze zullen vast wel honger hebben na zo’n lange dag van opruimen en schoonmaken.

De grond is pas na 10 uur beloopbaar. Het beste resultaat is pas te zien na één volledige week.

Nu onze garage er weer spik en span uit ziet, is het tijd om alle spullen weer in de garage te zetten. Het heeft een week leeg gestaan, zodat de grond goed kon uitharden. Ik verbaas mij over de hoeveelheid spullen die wij hebben weggegooid, omdat wij die toch niet meer gebruikte. Mijn man heeft nu veel meer ruimte om aan zijn motor te klussen. Win-win, als zeg ik het zelf.