Haal alles uit de lockdown!

0
2262

Momenteel zitten we in een periode van complete lockdown in Nederland door het COVID-19 virus. Heel vervelend natuurlijk en niet gek als je hier een beetje moeite mee hebt door het gebrek aan sociaal contact en sociale activiteiten en evenementen. Toch kun je ook veel positieve dingen halen uit de lockdown. Je kunt namelijk veel meer je rust pakken dan normaal, hebt veel meer tijd om te besteden aan nieuwe hobby’s of dingen leren én je kunt je leven een stuk gezonder inrichten dan normaal. Wil je hier meer over weten en leren hoe je alles uit de lockdown kunt halen? Lees dan hieronder verder in mijn blog! 

Pak je rust 

Normaal gesproken leven wij Nederlands op best wel een redelijk tempo. We gaan naar werk of studeren, doen daarnaast nog cursussen of opleidingen, zijn nog bezig met klussen aan het huis, hebben misschien wel kinderen en daarnaast ook nog een sociaal leven. Het corona virus heeft dit alles een beetje stilgezet waardoor het tempo van het leven wat lager ligt. Dit is voor veel mensen even schakelen en sommige mensen hebben hier moeite mee. Maar wat je wel kunt doen is nu even goed je rust pakken voor het leven weer helemaal gaat beginnen (post corona). Mijn tip is dus om juist nu goed momentjes voor jezelf te nemen en zorgen dat je voldoende slaapt, want straks heb je daar misschien geen tijd meer voor. Geniet dus eens van een goed boek, neem een lekker bad met een muziekje op, maak een wandeling of slaap een keer uit. Probeer jezelf helemaal op te laden! Ook is het de tijd om jezelf af en toe eens even te verwennen en te proberen helemaal tevreden te worden met jezelf, je lichaam en je leven (zonder alle poespas van sociale activiteiten). Ik zou dus ook echt aanraden om af en toe een cadeautje voor jezelf te kopen zoals mooie nachtkleding dames of grote maten kleding. Als een oppepper voor je zelfvertrouwen en liefde voor jezelf! 

Leer iets nieuws 

Iets nieuws leren is enorm leuk, en veel mensen hebben dan ook nog een lijstje met dingen die ze wel eens zouden willen leren of doelen die ze zouden willen behalen. Heb jij ook zo’n lijstje met hobby’s die je wel eens zou willen uitoefenen? Begin dan nu! Normaal gesproken heb je hier natuurlijk heel weinig tijd voor en weet je niet hoe dit ook nog in je schema zou passen. Maar nu heb je waarschijnlijk door alle beperkingen en minder veel sociale activiteiten genoeg tijd over! Natuurlijk hoef je niet gelijk een dag per week iets te doen, maar als je bijvoorbeeld een uurtje per week een muziekinstrument beoefent, een avondje per week een cursus volgt of drie keer per week een uurtje hardloopt kun je heel makkelijk een doel bereiken! 

Leef gezonder dan ooit 

Tot slot is de lockdown de ultieme tijd om je leven eens over de gezonde boeg te gooien. Natuurlijk is het ook een hele makkelijke tijd om veel te gaan borrelen en eten thuis, en dat moet ook zeker gewoon kunnen! Maar je kunt doordeweeks natuurlijk heel makkelijk even tijd maken voor een wandelingetje of een kleine sportsessie in huis. Normaal zou je op kantoor zitten en zou je hier niet eens tijd voor hebben, maar nu kan dat wel! Ook kun je veel meer tijd investeren in eten klaarmaken, waardoor je misschien wat verser kunt eten. Geen magnetronmaaltijd twee keer in de week omdat je het zo druk hebt, maar gewoon uitgebreide gerechten koken met veel groenten. En als je het toch best wel druk hebt, kun je er ook makkelijk voor kiezen om een gezonde maaltijdbox te nemen zoals Hellofresh of Marley Spoon. Want je zit nu toch voldoende thuis om de box te ontvangen en je hoeft dat niet helemaal uit te plannen!