Home Blog

Zelf met de tuin aan de slag

0

Nu het heerlijke voorjaar is aangebroken, willen we graag genieten van onze eigen tuin. Zeker nu het niet zo makkelijk is om buitenshuis iets te doen. Daarom gaan wij, de thuisklussers, massaal aan de slag met de tuin. Ben jij ook van plan om jouw achtertuin een nieuwe look te geven of kan de voortuin wel een update gebruiken? Lees dan snel verder! In deze blogpost delen wij advies voor wanneer je zelf met de tuin aan de slag gaat. Je weet wat ze zeggen: de juiste voorbereiding is het halve werk! Dus ga er even voor zitten en ontdek precies waar jij op moet letten en wat je moet doen.

Het begint met tekenen

Voordat je de tuin al gaat leegtrekken, moet je eerst een plan van aanpak maken. Hoe komt de nieuwe tuin er bijvoorbeeld uit te zien? Ben je van plan alleen nieuwe bestrating te regelen of wordt het een grootschalig project? Een goede manier om te achterhalen wat je precies wilt, is door simpelweg te tekenen. Elke klus begint met een schets – ook als je met de tuin aan de slag gaat. Maak idealiter een schets op schaal. Dan kun je de tekening namelijk gelijk gebruiken om te inventariseren hoeveel materiaal je nodig hebt. Het berekenen van het aantal vierkante meters die betegeld moeten worden gaat bijvoorbeeld een stuk makkelijker met een goede schets.

Dan komt de voorbereiding

Vervolgens ga je aan de slag met de eerste stappen. De invulling hiervan is afhankelijk van wat je precies gaat doen in de tuin. Ga je bijvoorbeeld de tuin opnieuw bestraten? Dan moet je alle oude tegels uit de tuin halen – idealiter voordat de nieuwe tegels worden geleverd. Is de tuin leeg? Controleer dan of er nog genoeg grond ligt. Daarna is het verstandig om een plek toe te wijzen waar de pallet met tegels geplaatst kan worden. 

Doorgaans zijn straattegels erg zwaar. Dat geldt al helemaal als je hebt gekozen voor tegels met een groot formaat. In dat geval kan het handig zijn om hulpmiddelen te regelen. Denk bijvoorbeeld aan steekwagens om de tegels van plek A naar plek B te vervoeren. Zo voorkom je dat je jezelf bezeert tijdens het klussen. 

Klussen volgens de planning

Wanneer alle materialen geleverd zijn en de tuin is zoals je het wilt, dan kun je aan de slag. Persoonlijk vind ik het prettig om te klussen volgens een duidelijke planning. Zo heb ik per dag uitgewerkt wat ik minimaal wil bereiken. Dat scheelt een hoop stress – ook in huis als je begrijpt wat ik bedoel. 

Zelf een evenement organiseren? Lees deze tips

0

Zelf een evenement organiseren een makkie? Wij kunnen je vertellen dat het iets minder makkelijk in elkaar zit dan je waarschijnlijk verwacht. Er zijn veel aspecten waarmee je rekening dient te houden bij het organiseren van een evenement. Je wilt tenslotte niet dat op de dag zelf alles in de soep loopt toch? Lees daarom deze tips om te voorkomen dat er iets misgaat op je evenement en dat de hele dag zo soepel mogelijk verloopt!

Bepaal vooraf het budget

Het is heel belangrijk om vooraf een budget af te spreken met iedereen die het aangaat, zodat je hier niet overheen gaat. Het maken van een budget is echt nodig en voorkomt spontane uitgaven. Wees wel realistisch met het budget, en denk vooraf alle uitgaven al bij elkaar zodat je weet wat je te wachten staat.

Maak een promotie plan

Wil je de media bij je evenement betrekken en ben je van plan om social media in te zetten? Dan is het handig om een promotieplan te maken, en één iemand verantwoordelijk te stellen hiervoor. Je moet namelijk geregeld posten om ervoor te zorgen dat mensen afweten van jouw evenement. Het voldoet niet om pas een week van te voren iets op social media te zetten, wees hier echt op tijd mee!

Zoek een geschikte locatie

Een goede locatie is heel belangrijk voor jouw evenement. Daarbij moet je ook goed rekening houden met je doelgroep en wat jouw evenement nodig heeft. Denk je bijvoorbeeld dat veel mensen met de auto zullen komen? Dan is het wel zo handig als er een goede parkeer gelegenheid beschikbaar is!

Regel de catering op tijd

Catering is echt heel erg belangrijk. We raden eigenlijk altijd aan om dit uit handen te geven. Een van de belangrijkste dingen is het faciliteren van goed eten en drinken.  Kies dus ook voor koffie op locatie en zorg voor goede kwaliteit. Een espresso machine huren met goede bonen is echt noodzakelijk.

Vergeet de uitnodigingen niet

Laat mensen op tijd weten dat je evenement gaat plaatsvinden en zorg er ook voor dat je een aantal weken van te voren een reminder stuurt!

Maak een noodplan

Er gaat altijd wat mis op een evenement, daar kun je vanuit gaan. Denk dus alle doemscenario’s uit en zorg ervoor dat je hier ook een oplossing voor hebt!

Bladluis bestrijden doe je gemakkelijk zelf

0

Vandaag ga ik je meer vertellen over het bestrijden van insecten in je tuin. Niets is vervelender dan een grote plaag die jouw bloemen en planten aantast. Ik denk dat elke tuinder wel eens te maken heeft gehad met bladluis. Bladluizen zijn plantenetende insecten welke zich voeden met cellen van de plant. Bladluis bestrijden is niet moeilijk als je weet hoe het moet, maar aan die kennis ontbreekt het vaak. Het begint erbij dat je eerst zal moeten opmerken dat je bladluis hebt. Je herkent deze beestjes doordat ze vaak in de top van een stengel zitten aan de onderkant van het blad. Het is noodzaak bladluis op tijd op te merken want doe je dit niet, dan verzwakt of sterft de plant. Je kunt de luis herkennen aan de witte kleur en de gevormde honingdauw. De honingdauw is kleverig en trekt schimmels en bacteriën aan. Bladluis bestrijden doe je door het inzetten van de larven van lieveheersbeestjes en is dus nodig voor het behoud van jouw bloemen en planten. Lees gauw verder en ontdek hoe bladluis bestrijden in zijn werk gaat! 

Bladluizen bestrijden met lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes zijn uitermate geschikt voor het voor het bestrijden van bladluis. Dit komt omdat lieveheersbeestjes zich maar al te graag voeden met deze lekkernij. Ze zijn natuurlijke vijanden van elkaar en daarom is deze manier van bestrijden dus biologisch. Zelf hecht ik hier grote waarde aan want ik hou niet van chemische bestrijdingsmiddelen. De natuur heeft ontzettend veel te bieden en ook zo'n bladluizen plaag kun je dus op een natuurlijke manier de baas zijn. Luis is de belangrijkste voedselbron van lieveheersbeestjes en ze hebben ze dan ook nodig om uit te groeien tot volwassenen. Dit gegeven maakt het inzetten van lieveheersbeestjes dus ideaal omdat het normaal gesproken in de natuur net zo gaat. Larven kunnen gemiddeld zo'n 120 luizen per dag opeten waardoor je met enkele lieveheersbeestjes al voldoende hebt. Ik zou aanraden om ongeveer 100 larven per stam uit te zetten, afhankelijk van de diameter ervan. Het spreekt voor zich dat grote planten met een grotere aanwezigheid van bladluis meer lieveheersbeestjes larven nodig hebben. Het grootste voordeel van het inzetten van de larven is dat deze niet kunnen vliegen. Hierdoor kun je ze heel gericht op één plek uitzetten waar ze dan ook ongeveer zullen verblijven totdat ze volwassen zijn.

Bladluis bestrijden hoeft dus niet heel moeilijk te zijn, maar je moet wel weten hoe! Door het simpel uitstrooien van de larven van de lieveheersbeestjes over de plek van de bladluis zul je merken dat de plaag zich vanzelf oplost. Ideaal toch! Ga voor meer tips en informatie altijd in gesprek met het bedrijf dat deze producten verkoopt. Ik hoop je in ieder geval enthousiast te hebben gemaakt voor deze biologische bestrijding!

Een gezamenlijk project in de tuin

0

Qua talenten bij mijn man en mij is er sprake van de klassieke verdeling: zo kan ik wel een beetje koken en is hij goed in strijken. Nog zo een: ik vind het leuk met bloemen en plantjes bezig te zijn, terwijl hij zich liever richt op klusprojecten. Wij hebben een plan opgevat waarbij deze laatste activiteiten mooi samenkomen. Deze tijden lenen zich namelijk perfect voor het herinrichten van de tuin. Het geeft je iets om handen, je bent lekker buiten zonder dat je hoeft te letten op de anderhalve meter afstand die we nu in acht moeten nemen en je kan als de klus geklaard is, genieten van de upgrade die je je tuin hebt gegeven. Samen gingen we er eens goed voor zitten. We pakten er zelfs pen en papier bij om een schets te maken van hoe we het wilden en om een lijstje te kunnen maken van wat we daar allemaal voor nodig zouden hebben.

Grote verandering

Eerst maakten we een keuze over de grootste verandering waar we over dachten: een overkapping of pergola neerzetten. Een overkapping heeft het voordeel dat je er op de nog wat koudere dagen en avonden toch lekker buiten kan zitten en genieten van de tuin. Ook zouden we er een buitenkeuken kunnen plaatsen, maar hoewel we dat een leuk idee vonden, verviel die ook weer net zo snel. We houden namelijk helemaal niet zo vaak feestjes hier in de tuin, dus denken we ook niet veel gebruik te gaan maken van een buitenkeuken. Het voordeel van een pergola is dan weer dat je dan middenin de tuin kan zitten, zodat je al het groen om je heen hebt, omdat je schaduw kan creëren met een harmonicadoek. Het beeld in de tuin wordt niet verstoord, want een pergola is uiteraard helemaal open en wij vinden het ook erg gezellig staan. Bovendien kan je met klimplanten erop er een heel charmant beeld mee creëren.

Goede samenwerking

Ik merkte aan mezelf dat ik er wel over uit was: ik wilde graag voor de pergola gaan. Mijn man kon zich daar in vinden. Ook wilde hij graag een leuk zitbankje die we dan steeds op een andere plek in de tuin konden neerzetten, zodat we elke keer een ander uitzicht zouden hebben. We keken naar de opties en besloten de materialen bij Hillhout te bestellen, omdat mijn man het belangrijk vond voor duurzame en kwalitatief hoogwaardige producten te gaan. We bestelden een mooie pergola met schaduwdoek, een aantrekkelijk tuinbankje en nog wat bloembakken. Ook heb ik verschillende planten besteld om ons borders weer wat op te fleuren. Toen we alles in huis hadden, zijn we enthousiast aan de gang gegaan. Mijn man heeft de pergola in elkaar gezet en het bankje een mooie plek gegeven. We zijn helemaal gelukkig met de nieuwe look die onze tuin heeft gekregen en hebben al gezellig met z’n tweeën op het bankje gezeten. Hoe we ook verschillen, samenwerken kunnen we!

Van je hobby je werk maken

0

Sinds jaar en dag werk ik al bij een doe-het-zelfzaak. Ik ben er ingerold via een vriend van mij met wie ik regelmatig kluste. Het begon ermee dat mijn pa een oude auto had staan waar we aan mochten sleutelen. Op die manier leerden we de mechaniek van een auto goed kennen. Erik, die vriend van mij, kocht op een gegeven moment een brommer waar hij ook aan ging klussen en ik verdiepte me vervolgens juist meer in allerlei apparaten in huis, zoals de broodrooster en afwasmachine. Op een gegeven moment vroeg Erik of ik met hem samen een vriend van hem wilde helpen die zou gaan verhuizen. Die moest namelijk een keuken installeren en daar kon hij wel wat hulp bij gebruiken. Nou, dat ging eigenlijk prima. Het was leuk om te merken dat je zoiets zelf kan doen en dat je dan ook een mooi resultaat ziet. Erik kreeg toen een baantje bij de doe-het-zelfzaak in de stad en al snel tipte hij me dat ze naar nog meer mensen op zoek waren. Ik heb toen gesolliciteerd en kreeg de baan. Dat is nu vierendertig jaar geleden!

Advies geven

Het geeft veel voldoening om mensen te kunnen adviseren bij de aanschaf van spullen voor hun projecten thuis. Ze zijn erg blij dat je hen kan helpen een keuze te maken uit het grote aanbod. Daarbij hoor je de leukste en mooiste verhalen die voorbijkomen. Mensen die zelf een tuinbankje gaan maken als cadeau voor hun vader die net uit het ziekenhuis komt en die zo kan genieten van de tuin of ambitieuze kunstprojecten waarvoor ze de gekste dingen bedenken. Het is dan erg leuk om mee te denken op welke manier ze iets het beste kunnen bevestigen en welke materialen ze daar het beste voor kunnen gebruiken. Soms komen ze dan zelfs terug met foto’s om te laten zien hoe het is geworden. Ontzettend leuk om dat dan te zien.

Overstappen of niet?

Naast de klanten heerst er ook een hele goede sfeer onderling met collega’s. Daar raak je erg aan gehecht. Erik ging namelijk op een gegeven moment voor zichzelf beginnen en hij vroeg toen of ik met hem meewilde. Al was het een interessant idee, ik heb toch nee tegen hem gezegd. Ik had het goed naar mijn zin in de zaak en wilde dat niet zomaar opgeven. Af en toe help ik hem wel met wat dingetjes. Dan staan we weer net als vroeger te sleutelen aan een auto. Dat is dus meer voor de gezelligheid, want we drinken daarna steevast een biertje samen.

Groei

Het is wel bijzonder zijn bedrijf voor mijn ogen te hebben zien groeien. Eigenlijk net als met de doe-het-zelfzaak, maar dit was toch anders omdat het mijn vriend Erik was die zelf een bedrijf van nul opbouwde. Het was te zien aan de grootte van de restafvalcontainer die hij huurde: hij had steeds een grotere nodig. Van 360 liter is hij naar 660 liter gegaan en nu staat er eentje van 1100 liter. In die laatste kunnen 18 vuilniszakken en hij laat hem wekelijks legen. Daar kan je wel aan zien dat de zaken goed gaan! Met een druk op de knop kan hij aangeven of hij voortaan een grotere afvalcontainer nodig heeft. Dat internet maakt dat zaken doen wel ontzettend handig. Zo hebben de meeste van zijn klanten hem ook via zijn website gevonden. Ik ben erg blij voor hem en vind het erg knap wat hij heeft neergezet. Je moet toch maar durven. Maar ik ben zelf ook nog erg gelukkig met mijn baan, dus ik heb geen spijt dat ik toen nee heb gezegd tegen Erik. Overigens weet ik ook dat als ik zou willen, ik elk moment zou kunnen zeggen dat ik alsnog graag bij hem kom werken. Hij zou mij zo aannemen. Wie weet dat ik ooit toch nog de overstap maak. Toch zit ik voorlopig nog goed!

Mijn dagje naar Groningen

0

Als echte Randstedeling kom ik niet zo vaak in het hoge noorden. Aangezien ik afgelopen vrijdag een bespreking had in Groningen leek het me leuk om de rest van de dag Groningen is te gaan verkennen. In deze blog zal ik mijn dag in Groningen beschrijven.

Onderweg De dag begon zoals vele dagen in de auto. Vandaag moest ik echter wat langer op het gas drukken aangezien ik helemaal naar Groningen moest. Ik was ook wat vermoeider dan gebruikelijk aangezien ik anderhalf uur eerder uit bed moest om op tijd te zijn voor de bespreking. Gelukkig zijn er zo vroeg geen files waardoor ik als een speer naar het noorden kon rijden.

De meeting

Ik had een werkbespreking in Groningen met een speciaal team dat gespecialiseerd is in aardbeving schadeherstel. Als bouwbedrijf willen wij helpen aan het herstel van de huizen die getroffen zijn door de aardbevingen in Groningen. Aangezien het bedrijf waar ik voor werk geen locatie heeft in Groningen hebben wij googled op: vergaderlocatie Groningen. Wij zijn toen op onemeeting.com uitgekomen en hebben daar een kantoorruimte kunnen huren.

Lunch

Na deze bespreking ben ik met een aantal collega’s gaan lunchen in Gustatio. Deze Italiaan stond bovenaan op Tripadvisor en heeft zeker niet teleurgesteld. Ik besloot om een lekkere pasta te nemen en ik moet zeggen dat dit één van de beste pasta’s is die ik ooit in Nederland heb gegeten. Ik kom hier dan ook zeker terug.

Martinitoren

Aangezien ik al in de buurt was heb ik besloten om de Martinitoren te beklimmen. Deze toren is bijna 100 meter hoog en is gebouwd in 1469. Het is een heel erg mooi gebouw in de Gotische stijl en bovenop de toren kun je de hele stad zien. Nu is het bezoeken van de hoogste toren wel echt een hobby van mij. Zo ben ik ook tijdens mijn reis door Azië vorig jaar naar zoveel mogelijk hoge torens geweest. Ik heb toen de hoogste torens van zowel Kuala Lumpur als Shanghai bezocht. Vergeleken met die torens stelt de Martinitoren natuurlijk niet zoveel voor, maar als je in Groningen bent is het zeker het bezoek waard.

Groninger museum

Ik houd enorm veel van kunst en dan voornamelijk van de wat modernere kunst. Het Groninger museum is dan ook een heel erg leuk museum voor moderne kunstliefhebbers. Daarnaast was er een special David Bowie expositie. Dit wist ik niet toen ik erheen ging, maar ben enorm blij dat ik erheen ben gegaan. Ik ben namelijk als sinds mijn tienerjaren een grote fan van David Bowie en deze expositie was dan ook helemaal geweldig.

Maak je tuin een luxe oase

0

Voor veel mensen betekent de tuin als onderdeel van het huis veel minder dan een slaapkamer, badkamer of woonkamer. En dit is logisch, want het meerendeel van het jaar kunnen wij in Nederland niet echt genieten van onze tuin. Regen, wind en zelfs sneeuw domineren in een groot gedeelte van het jaar onze activiteiten. Zo ga je waarschijnlijk niet in hartje winter een bbx feestje geven. Echter is een tuin toch een belangrijk onderdeel van het huis. Zo kan een tuin in de zomer een gebied van ontspanning, plezier en vitamine D vormen. Echter moet je hiervoor wel je tuin een beetje aangepast hebbn hiervoor. Maar ook in de tijden van minder weer, kan een tuin nog een mooie functie bieden.In deze blog geef ik tips om jouw tuin zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken.

Zonnen

In de schaarse maanden dat Nederland overvloed wordt met zon, is het belangrijk om hier gebruik van te maken. De zon maakt het mogelijk om ons lichaam vitamine D aan te laten maken. Ons lichaam kan immers zelf vitamine D aanmaken, maar doet dit wel onder de invloed van de UV straling van de zon. Het produceren van deze vitamine is van belang voor onze weerstand, onze spieren, maar ook voor het behouden van sterke botten. In de winter wordt vitamine D vaak geslikt doordat ons lichaam gelimiteerd wordt in de mogelijkheid om zelf vitamine D te produceren. Zodoende is het fijn om in de zomer van de mogelijkheid gebruik te maken om dit zelf te kunnen maken. De zon maakt je daarnaast ook nog eens vrolijk.

Loungesets

Maar wat heb je nou nodig om optimaal gebruik te maken van deze zonnige maanden? Allereerst is het natuurlijk fijn om een loungeset te hebben zodat je met je gezin in de tuin kan verblijven, kijk hiervoor bijvoorbeeld bij Tuinmeubelland. Daarnaast is het lekker om een ligstoel te hebben zodat je in de zon kan liggen. Veel mensen vinden het daarnaast fijn om eeen zembadje te hebben staan om lekker te kunnen afkoelen. Voor kinderen is een klein opblaaswembadje natuurlijk al genoeg, maar ook voor volwassenen is er genoeg aanbod om te kunnen badderen. Vergeet daarbij niet dat je lichaam niet alleen moet afkoelen van de warmte, maar ook rustperiode moet hebben na een tijd in de zon te hebben geleden. Doe je dit niet, dan loop je kans om te verbranden of op een zonnesteek op te lopen.

Wintermaanden

Maar ook in de wintermaanden kan jouw tuin een leuke functie vervullen. Zo kan je een gedeelte van je tuin inrichjtingen als een groente- en kruidentuintje, zo kan je het hele jaar door met de meeste verse groenten en kruiden koken.

Zo blijft ook in de winter de schuur goed warm

0

Bent u een fanatieke klusser? Dan bent u zomers vast vaak te vinden in de tuin. Planken zagen of hele meubelen in elkaar timmeren. De mooie dagen zijn hier perfect voor! Maar hoe doet u dat eigenlijk in de herfst of tijdens de winter? Deze maanden staat er om bekend om kouder en natter te zijn dan de andere maanden van het jaar. Geen perfect klusweer zullen we maar zeggen. Gelukkig kunt u in zulke gevallen vaak nog afreizen naar uw schuur of garage maar hoe zorgt u ervoor dat deze goed warm blijft? In dit blog een aantal handige tips.

Zorg voor een goede isolatie

De eerste vraag die u zich meteen kan afvragen is: “is mijn schuur of garage eigenlijk wel goed geïsoleerd?” Van woningen weten we uiteraard dat dit het geval is maar hoe zit dat dus eigenlijk met de schuur of garage. De garage zit in de meeste gevallen aan het huis vast en dient zelfs al isolatie voor het huis. De schuur is in de meeste gevallen een losstaande ruimte in de tuin en moet zichzelf dus isoleren. Is uw schuur of garage niet goed geïsoleerd? Dan is dit vaak de eerste stap. Het isoleren van deze ruimte hoeft uiteraard niet maar het helpt wel om de temperatuur wat aangenamer te maken. In de koudere maanden blijft de warmte namelijk binnen maar ook in de zomer is het zeer waardevol, dan blijft de warmte namelijk buiten.

Zorg voor een kachel

De tweede stap die u kunt ondernemen is uw garage of schuur verwarmen met een kachel. Er bestaan speciale kachels die geschikt zijn voor werkplaatsen zoals garages en schuren. Deze kachel werkt eigenlijk hetzelfde als de kachel in huis maar is een los element die je in het stopcontact kunt pluggen. De grote vraag is dan alleen, welke kachel heb je nodig en/of kun je het beste gebruiken om je garage of schuur te verwarmen. Welke kachel je aanschaft hangt in dit geval van een paar factoren af. Er bestaan namelijk kachels voor geïsoleerde ruimtes en kachels voor niet geïsoleerde ruimtes. Daarnaast is het ook afhankelijk van hoeveel ruimte de kachel moet verwarmen. Hoe groter de ruimte, hoe sterker de kachel moet zijn. Daarnaast verschillen de kachels onderling ook nog behoorlijk. Zo heb je bijvoorbeeld kachels met een snelle opstarttijd of met een normale opstarttijd. Sommige kachels hebben ook een timer of een veiligheidsvergrendeling waardoor hij afslaat als het te warm in een ruimte wordt. Kortom, genoeg keuze!

Klusvakantie voor het hele gezin

0
bouwmaat

De kerstvakantie zit er inmiddels al weer een paar weken op. Wij hadden besloten om deze vakantie om te zetten in een klusvakantie.

Omtoveren tot ons paleisje

Een aantal jaar geleden hebben we ons huisje gekocht en destijds helemaal opgeknapt. Inmiddels is het wel toe aan een update. De woonkamer pakken we daarom als eerste aan. Deze heeft al 5 jaar dezelfde inrichting met dezelfde kleuren! Tijd voor verandering dus. Mijn man is onderweg om bouwmaterialen van Bouwmaat te halen, omdat hij deze winkel zo fijn vindt. Ik ben in de tussentijd alle spulletjes aan het opbergen, en weggooien wat weg kan. De kinderen hebben we toch maar even naar oma gebracht. Op die manier hebben zij ook een leuke dag. Als ze vanavond weer thuiskomen, dan hopen wij de woonkamer omgetoverd te hebben tot ons nieuwe paleisje.

Inmiddels nu ik deze blog verder schrijf, komt mijn man terug van de Bouwmaat met divers gereedschap voor de bouw. Ik vraag me nog af of dit misschien niet iets te overdreven is, maar hij heeft gelijk. Goed gereedschap is immers het halve werk. De wandplanken halen we strakjes van de muur, de gordijnen bergen we tevens even op en al het behang gaat hij er professioneel van af halen. Gelukkig is het vandaag mooi weer en kunnen we zorgeloos al onze meubels buiten in de tuin neerzetten.

Woonkamer klaar

Het was even zweten en daadkrachtig de handen uit de mouwen steken, maar dan heb je ook wat. Nu zit er weer een fris nieuw kleurtje op de muur en hangen de wandplanken weer op de correcte plek aan de muur. Het inrichten kan gaan beginnen! Dat vind ik altijd het leukste onderdeel. Mijn man heeft zojuist alle bouwklusjes gedaan, terwijl ik in die tijd onze meubels weer nieuw leven heb ingeblazen. Zo is alles onder andere afgestoft en schoongemaakt. De meubels zetten we weer op zijn plek en dan is de woonkamer echt klaar. Dan zijn we er echter nog niet.

Geen Buurman en Buurman praktijken

Mijn man sprint zojuist langs mij de trap omhoog om de kinderkamers af te maken. Wat dat betreft lijken we net Buurman en Buurman: we beginnen ergens aan, maken het half af en ergens later in het jaar maken we het helemaal af. Aangezien we eerder klaar zijn dan verwacht met de woonkamer, proberen we deze slechte gewoonte af te leren. Zo heeft onze oudste dochter een echte prinsessenkamer waar nog een aantal dingen opgehangen en in elkaar gezet moeten worden.

Ajeto

Onze jongste dochter is weg van Minnie Mouse en heeft dan ook een hele grote poster midden in haar kamer hangen van Minnie Mouse. Terwijl mijn man de kamer van onze oudste aanpakt ben ik bezig om een mooie lijst eromheen te maken. Een ingelijste poster staat toch net even wat verfijnder. Nadat we onszelf nog een paar uurtjes hebben kwaad gemaakt zijn de kinderkamers ook eindelijk helemaal klaar. Zojuist kreeg ik een appje van oma dat de kinders weer op huis aan zijn. Terwijl mijn man en ik even met de benen omhoog gaan voordat de druktemakers thuis zijn, sluit ik deze blog af in stijl met het thema van vandaag: Ajeto!

Voedselallergie en onzuivere huid   

0

Een onzuivere huid, we hebben er allemaal wel eens last van. Een puistje kan opduiken vanwege de puberteit of vanwege een ontsteking in een talgkliertje door vuil. Maar wat als je nu regelmatig last hebt van een onzuivere huid? Wat nou als je continue last hebt van een onzuivere huid? Dat wordt vaak als zeer vervelend ervaren. Het gezicht is vaak toch het eerste wat we zien als we naar iemand kijken. Een onzuivere huid zal in zo’n geval je zelfverzekerdheid niet ten goede doen omdat we een onzuivere huid niet mooi vinden. In dit blog vertellen we graag wat je aan een onzuivere huid kan doen.

Onzuivere huid behandelen van buitenuit

Een onzuivere huid is vaak het resultaat van een ontsteking in de talgklier. Deze ontsteking komt voornamelijk door bacteriën in de talgklier. Deze bacteriën komen daar onder andere door de buitenlucht. In de buitenlucht zitten een tal van bacteriën die zich als klemmetjes aan onze huid vastklemmen. Deze bacteriën krijg je er alleen af door je huid te reinigen met speciale producten die daarvoor gemaakt zijn. Schoonmaken met water haalt slecht de helft van alle bacteriën weg. Draag je ook nog eens make up? Dan wordt slecht een kwart van alles verwijdert van het gezicht. Een goede reiniging voor een zuivere huid is daarom van groot belang. Daarnaast dient de huid na het reinigen altijd verzorgt te worden met een hydraterende crème. Afhankelijk van de huid is dit een crème voor een droge huid, een normale huid, een gecombineerde huid of een vette huid. Veel mensen denken dat een onzuivere huid een vette huid is maar dat is zeker niet altijd het geval.

Onzuivere huid behandelen van binnenuit

Maar wat nou als je, je huid ontzettend goed reinigt en verzorgt maar de onzuivere huid blijft aanhouden? Dan kan het zijn dat je onzuivere huid van binnenuit komt. In vele gevallen zal het onzuivere huid het gevolg zijn van een allergie of voedselintolerantie. Een allergie betekent dat je lichaam niet tegen bepaalde stof kan uit het product. Je lichaam wil deze stof zo snel mogelijk kwijt raken en hierdoor treedt het afweersysteem in werken. De antistoffen die hierbij worden aangemaakt kan voor verschillende lichamelijke klachten zorgen waaronder een onzuivere huid. Een voedselintolerantie wordt vaak door de war gehaald met een allergie maar is zeker niet hetzelfde. Bij voedselintolerantie treedt er een niet-allergische reactie op. Dit betekent dat het je lichaam een enzym mist om een bepaalde stof te verwerken. Hierdoor blijven bepaalde stoffen in het lichaam hangen en moet het lichaam een andere manier vinden om zich van deze stof te ontdoen. Door een voedselintolerantietest of een allergietest uit te voeren kun je achterhalen voor welke stof je intolerant of allergisch bent. Als je dit weet kun je deze stoffen vermijden waardoor je onzuivere huid vanzelf opknapt.

Kinderen en hobby’s, zo manage je dat!

0

Op een gegeven moment komt je kind op een leeftijd dat ze zichzelf willen ontplooien of dat wij als ouders willen dat ze zich gaan ontplooien. Vaak begint het met bijvoorbeeld zwemles al is voor zowel ouder als kind zwemles niet echt een hobby. Het is iets wat ze moeten doorstaan totdat ze tenminste een A-diploma hebben gehaald. In een land met veel water is een zwemdiploma natuurlijk wel zo handig. Toch blijkt dat sommige kinderen dat zwemmen toch leuker vinden dan gedacht en willen er na hun eerste diploma graag mee door blijven gaan. Andere kinderen haken af en beginnen aan een andere hobby, vrijwillig of gemotiveerd door hun ouders. Maar hoe manage je kinderen en hobby’s als ouders zijn eigenlijk?

Is een hobby noodzakelijk voor een kind?

Veel ouders vragen zichzelf vaak af of hobby’s noodzakelijk zijn voor hun kind. Doen ze hun kind ze tekort als hun kind geen hobby heeft? Het antwoord op die vraag laten we even in het midden omdat je als ouders daar toch het beste zelf over kan oordelen. Wat we wel kunnen vertellen is dat een hobby wel een positieve bijdrage kan leveren op de ontwikkeling van een kind. Zeker bij teamsporten zien we dat het sociale aspect bij kinderen veel sneller ontwikkeld. Dit wil echter niet zeggen dat je hiermee sowieso een sociaal kind maar het speelt zeker een rol. Daarnaast worden ze vaak ook op motorisch gebied flink uitgedaagd. Bij voetbal leert een kind bijvoorbeeld echt coördineren van zijn of haar lichaamsdelen en bij gamen wordt er veel gevraagd van het reactievermogen. Toch vinden veel ouders vaak dat gamen niet echt een hobby is omdat een kind zich veel te veel vastklampt aan zijn of haar game pc en hierdoor sociale ontwikkeling misloopt.

Zelf laten kiezen of voor ze kiezen?

Sommige kinderen kiezen zelf hun hobby uit terwijl andere ouders juist voor hun kinderen kiezen. Is een van de twee nu beter? Weten kinderen op die leeftijd echt wat ze leuk vinden? En vanuit welke beweegredenen kiezen ouders een hobby? In grote lijnen is het vooral belangrijk dat het kind een hobby leuk vind en het naar zijn of haar zin heeft. Als dit niet het geval is, is de kans heel groot dat het kind er snel mee wil stoppen en dat is uiteraard zonde. Daarom is het belangrijk dat ouders hun kinderen ondersteunen en eventueel advies geven en/of begeleiden in hun keuze qua hobby. Heeft een kind eenmaal een hobby gekozen dan is het uiteraard wel zo fijn voor het kind als de ouder daar achter staat. Misschien hangt voor uw gevoel uw kind wel de hele dag achter zijn game pc maar gamen stimuleert op zijn beurt ook weer de ontwikkeling.

Hoe realiseer jij je zakelijke en persoonlijke doelen?

0

Nederlanders zijn bekend om het ondernemen van zijn eigen zaken. We zijn gemotiveerd om nieuwe dingen te ondernemen en te doen. Zo schrijven we graag plannen voor onszelf op, om deze vervolgens te realiseren. En laat het nu net het einde van het jaar zijn. Vanaf 1 januari beginnen we in Nederland weer met de goede voornemens, waar we ook weer verschillende soorten plannen voor onszelf zullen maken. Waar de een stopt met roken, stopt de ander met drinken. Sportscholen raken overspoeld met fanatieke mensen die graag hun persoonlijke doelen willen behalen. Maar hoe kun je nu het beste een doel behalen?

Een zakelijk plan, hoe pak je dat aan?

Naast dat we persoonlijke plannen met verschillende doelen voor onszelf opstellen, hebben we ook diverse zakelijke plannen. Aan het begin van het jaar is het verstandig om te evalueren, om vervolgens een doelstelling voor het volgende jaar op te stellen. Met een vergadering bespreek je bijvoorbeeld de jaarcijfers van het afgelopen jaar, en is het tegelijkertijd een mooi moment om nieuwe strategieën en doelstellingen uit te werken.

Echter is het wel belangrijk dat je doelen, zowel persoonlijk als zakelijk, kunt nastreven. Wij hebben twee tips voor je om deze doelen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Deze twee tips zijn notulen opstellen en evalueren. 

Het evalueren van jouw doelstellingen

Je hebt voor jezelf, voor je bedrijf of in het algemeen verschillende doelstellingen opgesteld. Je wilt graag in een bepaalde periode een resultaat behalen, wat je met behulp van verschillende factoren zou willen realiseren. Een belangrijk element is dat je de huidige zaken evalueert. Wanneer je bijvoorbeeld een jaardoelstelling hebt opgesteld, is het aan te raden om maandelijks te evalueren en te kijken hoe je er nu voor staat? Wat zou je anders kunnen doen, wat gaat goed en wat zou je eventueel aan kunnen passen?

Het schrijven van notities en notulen

Naast dat je evalueert, is het ook belangrijk om notities en notulen op te schrijven en bij te houden. Wanneer je met collega’s de afgelopen maand gaat evalueren, is het goed om notities bij te houden tijdens het gesprek. Vervolgens kun je notulen opschrijven. Je zou bijvoorbeeld iedereen klemborden kunnen geven met een A4, die je vervolgens verzameld. Aan het einde van het gesprek haal je de klemborden bij elkaar, om van alle notities een notulen te schrijven. In deze notulen beschrijf je wat je hebt afgesproken, wat het doel wordt en hoe jullie verder gaan om de doelstelling te realiseren!